אוכל
מתכון לקאפקייקס שוקולד ומרשמלו
 קאפקייקס שוקולד מרשלמו, מתכון פשוט שכיף להכין עם הילדים   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון מכין הפעם קאפקייקס שוקולד ומרשמלו, מתכון נפלא וטעים שכיף להכין עם הילדים, אותו הוא מקדיש לזכרה של אחותו האהובה ורד

שלום לכולכם,

 

הרשו לי לשתף אתכם במשהו אישי, פרטי, שלי.
השבוע מלאו 4 שנים למותה הפתאומי של ורד, אחותי הצעירה. והיא רק בת 27. 4 שנים של עצב, מחשבות והרבה געגועים.

 

ורד היתה בת הזקונים של הורי ואחותי הקטנה. היא נולדה כשהייתי בן 13. היינו מאוד קשורים ואפשר לומר שחוויתי את גדילתה כבוגר. הקשר ביננו היה חזק, אוהב ואמיתי גם אם לא באופן מילולי ויומיומי. משהו בנפש היה שם. אובדנה היכה אותי בהלם עמוק וגדול. הכל היה פתאומי ולא ניתן לעיכול. עד היום.


לזכרה ולכבודה של ורד אחותי האהובה, אני רוצה להקדיש את הטור הפעם, בו נכין קאפקייק שוקולד- מרשמלו.
ורד אהבה לאכול ולהכין אוכל, ממש כמוני, ויש לי תחושה שהיתה מאוד אוהבת לאכול ואף להכין אותם. חשבתי עליה כשכתבתי את המתכון וידעתי שכשיעלה- אקדיש אותה לזכרה. ככה היא היתה- מתוקה כמו שוקולד (ומרשמלו).


המתכון פשוט וקל וניתן להכנה בקלות רבה עם הילדים - נותרו עוד שבועות ספורים לסיום החופשה הגדולה- אז הנה עוד מתכון להכנה משותפת.

 

ורד- זה בשבילך! אוהב ומתגעגע מאוד,

אחיך אורן

 

>> בטור הקודם הכין אורן בייגל אמריקאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 4 וחצי שעות | כמות: 20 יחידות | רמת קושי: קל |

מצרכים לקאפקייקס:


20 עטרות אלומיניום או כוסות אספרסו חד פעמיות


150 גרם שוקולד מריר


150 גרם שוקולד חלב


150 גרם חמאה


150 גרם שמן קנולה


5 ביצים


300 גרם סוכר


120 גרם קמח תופח


12 יחידות מרשמלו, קצוץ גס



לקרם:


500 גרם שמנת מתוקה


500 גרם שוקולד מריר


 

לקישוט:


פניני שוקולד מריר ולבן


 

אופן הכנה:

 

לקאפקייק:

  • ממיסים את השוקולד, השמן והחמאה בשיטת בן-מארי (מניחים על הכיריים סיר גדול ללא מכסה עם מים רותחים, מעליו מניחים סיר קטן עם המצרכים ומערבבים עד המסה)
  • מערבבים את הביצים והסוכר בקערה עד קבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תערובת השוקולד.
  • מוסיפים את הקמח, מערבבים. מוסיפים את המרשמלו.
  • מעבירים לתבניות, ואופים בחום של 170 מעלות 20 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
לציפוי:
  • מניחים את השוקולד בקערה.
  • מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים אל השוקולד. מערבבים להמסה ומצננים 4 שעות.
  • מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקרם יציב. מזלפים על גבי הקאפקייק הצוננים, מעטרים בפניני שוקולד.
  • מצננים ומגישים.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

מחפשים עוד מתכוני שוקולד? נסו את אלה:

עוגת שוקולד מושלמת

פבלובה שוקולד עם קצפת

עוגיות שלגיה עם שוקולד


 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10