אוכל
חדש על המדף • גבינות ומוצרי חלב
חום יולי אוגוסט הביא עימו מבחר של מוצרי חלב וגבינות חדשים, מצננים ומרעננים, כדי להפוך את הקיץ לנעים יותר. בדקנו, טעמנו וחזרנו עם ממצאים
יח"צ

(1) מעדן קרלו מופחת סוכר

קרלו, מותג מעדני הילדים של תנובה, מרחיב את מגוון המוצרים ומשיק לראשונה, תחת תוכנית "המצפן התזונתי", מעדן חלב בטעם שוקולד עם 20% פחות תוספת סוכר ועם 1.5% שומן.

בדצמבר האחרון השיקה תנובה את תוכנית "המצפן התזונתי"בסימן תזונה נבונה אשר מטרתה ליצור סל מוצרים בסיסי בריא יותר.

מילה שלנו: ההפחתה בסוכר לא ממש מורגשת, הקרלו עדיין מאוד מתוק; מי שמחפש טעם פחות מתוק, לא ימצא כאן את הפיתרון, אבל להורים שרוצים להפחית את רמת הסוכר שהם נותנים לילדיהם זה פיתרון טוב, כי ההבדל לא ממש מורגש. מרקם נוזלי יותר מאשר הדני הקלאסי.

מחיר: 5.40 ש"ח לזוג מעדנים (125 גרם מעדן)

 

(2) בולגרית אבטיח

מחלבות גד הוציאו לכבוד הקיץ מהדורה מוגבלת של ''בולגרית אבטיח 5%''. הגבינה הבולגרית החדשה חתוכה לקוביות קטנות ומלוחות אשר מתאימות לאכילה לצד אבטיח קייצי אדום ועסיסי.
מילה שלנו: התרגשנו לגלות שהגבינה מכילה רק 5% ועדיין מאוד טעימה. הבעיה שהיא מעט עדינה מידי ולא מספיק מלוחה, כל הקטע של אבטיח עם בולגרית זה השילוב הקטלני בין המלוח למתוק אז זה קצת התפספס.
צורת הקוביות - מצד אחד זה נוח שזה חתוך, אבל היה קשה להוציא קוביות מתוך הסלסלה של הגבינה, צריך היה לשפוך את כל המים ולהוציא עם כף וזה מעך את הקוביות לפעמים. סך הכל היא די טעימה וחוסלה במהירות.

מחיר: 14.99 ש''ח ל-200 גרם

 

(3) יוגורט יווני

דנונה השיקה יוגורט יווני בטעם טבעי ויוגורט יווני עם שכבת פירות יער.
הרעיון של דנונה היה לייצר מוצר הפונה לכל מי שחשוב לו לשלב טעם ופינוק מבלי לוותר על בריאות. שני המוצרים הללו הם הראשונים שיושקו בקטגוריית היוגורט היווני מתוך סדרה שתתפתח במהלך השנתיים הבאות. היוגורט היווני נחשב ליוגורט איכותי וטעים בזכות מרקם עשיר וסמיך, ומהווה תחליף טוב ואיכותי לארוחת ביניים.

מילה שלנו: היוגורט היווני של דנונה עושה שם טוב ליוגורט פרוביוטי. במקום טעם חמצמץ, שמזכיר שיש שם חיידקים ידידותיים, מה ששולט ביוגורט היווני הוא מרקם קרמי ועשיר. זה כמובן לא בכדי, מדובר ביוגורט עם 7 אחוזי שומן, שזה יותר ממה שאנחנו מורגלים לקבל מיוגורט אבל הוא בהחלט שווה את זה. גביע אחד מכיל 130 גרם ו-135 קלוריות שזה ממש לא נורא. יש מעט חומרים מרכיבים שזה תמיד טוב, הרוב טבעי, בלי כל מיני סוכרים או חומרי טעם וריח. שני היוגורטים טעימים, הטבעי מזכיר מאוד גבינה לבנה עם מרקם קרמי ועשיר, התוספת של פירות היער טעימה מאוד ומשדרגת.

מחיר: יוגורט יווני לבן 13.06 ש"ח לרביעיה, שכבת פירות יער 16.64 ש"ח לרביעיה.


(4) גבינת עמק מחלב עיזים
עמק, מותג הגבינות הצהובות של תנובה, השיק פרוסות עמק חדשות בטעם חלב עיזים מעודן. השקת עמק עיזים מהווה בשורה משמחת לאוהבי מוצרי עיזים ולאוהבי גבינת עמק אשר רוצים ליהנות מהטעם של עמק גם במוצרים מחלב צאן. 
מילה שלנו: פרוסות הגבינה בעובי מאוד נכון, לא דקות מדי ולא עבות מדי. הטעם השונה של גבינת העיזים מורגש, ובכל זאת מתלווה אליו טעם לוואי תעשייתי מוכר של גבינה הנמכרת במארז. כגבינה שמתווספת לסלט לדוגמא היא לא ממש מתאימה, אבל בטוסט או אפילו כתוספת מגוררת בתבשילים היא מאוד מוצלחת.

מחיר: 20.12 ש"ח ל-100 גרם.

 

(5) גבינה צהובה של טרה ללא חומרים משמרים

טרה יצאה לאחרונה במהלך מהפכני, כאשר התחילה לשווק גבינות צהובות ללא חומר משמר, תחת שם המותג "נעם". הוצאת החומרים המשמרים מבלי לפגוע בתוקף המוצר, מתאפשרת בזכות המעבר של המחלבה למפעל החדש בעיר נתיבות, אשר יושמו בו טכנולוגיות מהמתקדמות בתחום.  החידוש של גבינה צהובה ללא חומרים משמרים ייושם בכל הגבינות הצהובות שמציעה טרה כיום, החל מגבינות במשקל, מדף, מעדנייה, באחוזי שומן שונים וכלה בסוגי האריזות- וואקום ופתח-סגור.

השם נעם של הגבינה החדשה נקרא על שם מיקום המחלבה החדשה שנבנתה בפארק נעם בנתיבות.

מילה שלנו: הגבינה הצהובה החדשה של טרה בהחלט יכולה להעניק פייט טוב לגבינת העמק המוכרת של תנובה מבחינת הטעם. ההרגשה של לאכול גבינה צהובה ללא חומרים משמרים, היא אמנם תורמת בעיקר פסיכולוגית, אבל נותנת הרגשה טובה, מה גם שהטעם לא נפגם, אלא להיפך. הגרסה הדקה של הגבינה הצהובה הייתה מעט דקה מדי, ופעמים רבות הפרוסות פשוט נקרעו בין האצבעות. נקודה לטובה נזקפת לזכות גרסת ה-9% שהייתה טעימה כמו הגרסה השמנה יותר. הגבינה טעימה בצורתה הטבעית ומוצלחת אף יותר כאשר היא מותכת בטוסט.

מחיר: נעם דקה דקה 9% שומן, אריזה לפתיחה חוזרת, 200 גרם - 16.31 ש"ח.
נעם דקה דקה 28% שומן, אריזה לפתיחה חוזרת, 200 גרם - 15.77 ש"ח.

 

(6) יוגורט גד איירן וצזיקי
"מחלבות גד" הוציאה שני יוגורטים מרעננים ובריאים לשתייה בקיץ: יוגורט איירן- בטעם חמצמץ, אשר מיוצר מחלב בקר ללא חומרים שמרים ומכיל  3% שומן. ויוגורט צזיקי- משקה יוגורט בלקני חמצמץ בתוספת מלפפונים טריים, שום ושמיר אשר מכיל 3.5% שומן. מרקם הצזיקי מאפשר את הגשתו כמשקה יוגורט מרענן, כרוטב לסלט, או כמנה ראשונה של מרק קר.

מילה שלנו: טעמנו את הצזיקי, הוא מרענן ונחמד, אבל מעט חמוץ מידי, תוספות השום, המלפפון והשמיר לא ממש הורגשו.

מחיר: ליוגורט איירן 7.80 ש"ח ל-500 גרם, לצזיקי 9.45 ש"ח ל-500 גרם.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10