אוכל
מתכון לשושני פיצה מבצק גבינה
 שושני פיצה מבצק גבינה   צילום : קרן ביטון כהן 
פיצה כולם אוהבים, קטנים וגם גדולים, במתכון הזה הפיצה הסטנדרטית מקבלת שדרוג משגע ואנחנו מרוויחים שושני פיצה מבצק גבינה, מתכון מושלם של אורן גירון שכדאי להכין עם הילדים

שלום לכולם,

 

הפעם נכין משהו טעים שגם הילדים יכולים לעזור בהכנתו.

הפיצה, המאכל המהיר האולטימטיבי, קיבלה כאן אינטרפציה אחרת. בצק גבינה קל להכנה ונוח לעבודה, הכולא בתוכו מילוי עשיר שנמס לאיטו במהלך האפיה.


ניתן להכין את השבלולים ולהקפיאם לאפייה מאוחרת יותר, אז מה שיוותר לעשות הוא להניחם על מגש אפייה, להפשירם 15 דקות ולאפות כרגיל - ואתם תזכו לשלל מחמאות.

 

מספר מילים על הבצק. מדובר בבצק גבינות נוח מאין כמותו לעבודה, אך יש להקפיד על כמה כללים:

 

  • עבדו את הבצק עיבוד קצר מרגע שנכנס הקמח.
  • מרקם הבצק המתקבל רך למדי - זה יתמצק בקירור.
  • אל תוותרו על מנוחה ממושכת בקירור. אפילו לילה שלם.
  • ניתן להכין מראש כמות בצק כפולה ולהקפיא מחצית ממנו לשימוש עתידי.
  • בעת רידוד הבצק לעבודה, חלקו אותו לשני חלקים ועבדו בכל פעם על מחצית. את הבצק הנותר שמרו בקירור עד לשימוש.
  • מומלץ לפרוס את השבלולים, אחרי המילוי, בעזרת סכין משור.
  • ניתן לגוון את המילוי בתוספות כמו צנוברים קלויים, פטריות מוקפצות או גרגרי תירס.

 

המשך קיץ מהנה וקריר,

אורן גירון

 

>> בטור הקודם אורן הכין קאפקייקס שוקולד ומרשמלו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כ-4 שעות | כמות: 16 שושנים | רמת קושי: קל

לבצק:


300 גרם קמח


3 גרם אבקת אפייה


6 גרם מלח


150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקביות


120 גרם גבינה לבנה


1 ביצה


30 גרם מים


 

למילוי:


150 גרם גבינה קשה (פרמזן, קשקבל, עמק), מגוררת


70 גרם רסק עגבניות


כפית אורגנו


2 שיני שום כתושות


צרור עלי בזיליקום טריים, קצוצים


2 ביצים


100 גרם זיתים מגולענים, קצוצים


40 גרם פירורי לחם


 

אופן הכנה:

הבצק:

  • מכניסים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והחמאה למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים.
  • מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים עד קבלת בצק. עוטפים ומניחים בקירור לשלוש שעות.

המילוי:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומניחים בקירור לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ.
  • מניחים את המילוי על גבי הבצק ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  • בעזרת סכין משור פורסים את הרולדה ל-16 שושנים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 30 דקות או עד הזהבה.

 

קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

טארטים אישיים מבצק פילו במילוי תרד וגבינה

בורקיטס במילוי מנגולד וגבינות

סמבוסק ממולא בחצילים וגבינה


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10