אוכל
מתכון למאפינס פסטו
 מאפינס פסטו, שוברים את השילוב הקלאסי   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון אוהב לשבור חיבורים קלאסיים - הפעם הוא לוקח את המאפינס, אשר מזוהים בדרך-כלל כמשהו מתוק, מוסיף להם פסטו ומקבל מאפים קטנים, מלוחים ומשגעים

שלום לכולכם,
אני מאוד אוהב לקחת מתכונים בחיבור טעם קלאסי רגיל ולהמיר אותם. כמו להכין עוגת קרנץ במילוי מלוח או להכין עוגת גבינה פיקנטית וגם מאפינס מלוחים. כן, מלוחים וממכרים. את המתכון הזה אני מכין כבר המון שנים במסגרת לימודי הקונדיטוריה בבית הספר.

 

לפני כחודש תפסה את עיני פרסומת של טבעול למאפינס מלוחים. מלוחים? גם הם? כנראה שלעוד מישהו נראו החיבורים ההפוכים האלו טובים והוא החליט לייצר אותם באופן מסחרי. עוד לא יצא לי לטעום את המוצר הקפוא - אבל אחרי שתאפו את אלה ותגלו כמה פשוט להכינם, לא תזדקקו לעזרת אף מפעל שייצר אותם עבורכם.

אתם מוזמנים לנסות ולגוון את סלסילת הלחמים ומאפי הבוקר שלכם.

 

מאחר ומדובר במאפים קטנים, הקפידו על כללי הכנה קפדניים שבעתיים: ערבבו ממש מעט את הבלילה על מנת לא להקשות אותה ואת חלבוני הקמח.
שחקו עם תוספת הטעם: במקום פסטו הכניסו ממרח עגבניות מיבשות, ממרח זיתים, בצל מטוגן או חציל קלוי. אתם תופתעו בכל פעם מהתוצאה.

 

המשך קיץ נעים!
אורן גירון

 

>> בטור הקודם הכנו שושני פיצה מבצק גבינה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות: 15-18 יחידות | רמת קושי: קל |

מצרכים לפסטו:


100 גרם עלי בזיליקום (כ-2 חבילות)


80 גרם צנוברים


80 גרם גבינת פרמזן


2 שיני שום כתושות


50 גרם שמן זית


 

למאפינס:


5 ביצים


150 גרם גבינת שמנת


200 גרם פסטו (מתכון להלן)


60 גרם שמן זית


50 גרם חמאה מומסת


5 גרם מלח


2 גרם פלפל שחור טחון


200 גרם קמח


20 גרם אבקת אפיה



אופן הכנה:

  • הפסטו: מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
  • שוקלים מתוך המחית 200 גרם לשימוש במתכון. את השאר ניתן להקפיא.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • במעבד מזון טוחנים את הביצים, הגבינה, הפסטו, השום, שמן הזית, החמאה והתבלינים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים להטמעה.
  • מזלפים לתבנית מאפינס אישית ואופים כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

לא תאמינו כמה הם טעימים קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

מחפשים עוד מתכונים למאפים אישיים? נסו את אלה:

טארטים אישיים מבצק פילו עם תרד וגבינה בולגרית

מאפינס כרובית וגבינות

פוגאץ' - מאפה הונגרי עם בצל וקימל

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10