אוכל
מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים ודבש
 לא עוד עוגת דבש סטנדרטית   צילום : קרן ביטון כהן 
לקראת ראש השנה אורן גירון מציע לכם אלטרנטיבה לעוגת הדבש המסורתית - מאפה צרפתי של כיסני בצק עלים במילוי תפוחים משכר עם דבש ושקדים קלויים בזיגוג משגע

ראש השנה בפתח ואיתו שפע של עוגות דבש בסגנונות שונים אשר מציפות את השוק. הפעם רציתי להביא משהו שונה וטעים לא פחות מעוגת הדבש המסורתית. שוסון (chausson)- "נעל בית"- הינו מאפה בוקר צרפתי מובהק של כיסוני בצק עלים ממולאים ברסק תפוחים משכר. לקחתי את המתכון הקלאסי והתאמתי אותו לחג - עם מילוי ממכר של תפוחים, דבש ושקדים קלויים, ובצק עלים איכותי שיעטוף אותם, וכל זה יזוגג בציפוי מבריק ופריך.

לפעמים הדברים הפשוטים הם אלו שמנצחים, ללא כל מאמץ, שעות עבודה, ייצוב, התפחה, הקפאה וכו'.


לפני הכנת המתכון, טיפ חשוב: הקפידו לעבוד בסביבה קרה - בצק עלים לא אוהב חום ומתנהג באופן לא ידידותי במיוחד כשחם לו. הקפידו לצנן את הבצק היטב (אם אתם משתמשים בבצק עלים קפוא הפשירו אותו ממושכות בקירור ועבדו איתו מיד עם צאתו מהמקרר). הכינו את המילוי מראש וצננו אף אותו. ניתן להוסיף לו, לארומה, מעט תיבול כמו קינמון טחון או קורט ציפורן, אבל אני מעדיף את טעמי התפוח הניטרליים וניחוח השקדים הטבעי.


כמה כללים חשובים לאפיית בצק עלים שיצליח בכל פעם:

  • הברישו את הבצק בביצה טרופה (אפילו כדאי לבצע 2 הברשות עם המתנה של 30 דקות בין הברשה להברשה) והזהרו לא להבריש את שולי הבצק- על מנת שעלי הבצק לא יידבקו אחד אל השני ויישארו שטוחים.
  • את דוגמת המאפים יוצרים ע"י "שריטות" קטנות עם סכין חדה כשהמאפים מזוגגים בביצה וקרים מאוד (ניתן לצנן אותם חצי שעה לפני).
  • הקפידו לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה, הקיטור והאדים הם מהלך חשוב בהתפחת עלי הבצק ופתיחת התנור תמנע זאת.
  • הברישו את המאפים בסירופ סוכר רותח (אל תחשבו לוותר על שלב זה!) מיד עם צאתם מהתנור - זה מה שיעניק להם את הברק והפריכות הדרושים.
  • ניתן להכין את המאפים מראש, אפילו 4 ימים, לשמור בקירור ולחמם אותם 5 דקות בחום בינוני.

 

אני מאחל לכולכם שנת בריאות ואושר עם הרבה מתוקים, מלוחים ומה שבינהם. חג שמח!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות: 12 מאפים | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


1 קילו בצק עלים על בסיס חמאה


 

למילוי:


2 תפוחים ירוקים, מגולענים, קלופים וקצוצים


50 גרם חמאה


50 גרם סוכר


100 גרם דבש


50 גרם מים


100 גרם שקדים טחונים


 

להברשת הבצק:


ביצה טרופה


 

להברשת המאפים:


100 גרם סוכר


50 גרם מים


 

 

הברישו את הבצק בביצה טרופה קרן ביטון כהן

אופן הכנה:

 

המילוי:

  • מניחים את כל החומרים, למעט השקדים, בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים טחונים. מצננים היטב.

הבצק, ההרכבה והאפייה:
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ וחותכים לעיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  • מרדדים כל עיגול בעדינות לאליפסה.
  • מניחים כפית גדושה מהמילוי, מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומקפלים לכיסן.
  • מניחים על תבנית ומברישים בביצה הטרופה.
  • מניחים בקירור חצי שעה, מברישים שוב בביצה ויוצרים חתכים עדינים על ראש המאפים בעזרת סכין קטנה.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הכיסונים 30 דקות.

 

הסירופ:

 

  • מרתיחים את החומרים בסיר כ- 5 דקות ומברישים את המאפים החמים.

 

 

ככה נראה חג שמח קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

אוזני המן מלוחות

פרחי שמרי עם נוטלה וקינמון

לחם קופים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10