אוכל
מתכון לעוגת עגבניות
 לא תדעו עד שנסו   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט לא תוותר על אף הזדמנות להכניס חומרי גלם יוצאי דופן לקינוחים שהיא מכינה. והפעם, לא תאמינו - עוגת עגבניות. לא תבינו עד שתכינו

אתם כבר מכירים אותי. אתם יודעים שאני אוהבת לדחוף ירקות לעוגות שלי. אולי זה קצת לאזן את נקיפות המצפון, אבל נראה לי שזה בעיקר בגלל שאני פשוט סקרנית לטעום טעמים שלא טעמתי. גם אתם סקרנים?


יש לכם רק דרך אחת לגלות מה הטעם שלה - להכין אותה. 
צ'ופר מיידי: מכינים כמות כפולה של רסק העגבניות (חבל ללכלך את המעבד מזון בשביל 2 עגבניות) ושותים כוס רסק עגבניות מדהימה בזמן הכנת העוגה. את המתכון גיליתי לראשונה לפני כמה חודשים והכנתי את העוגה לפי ההוראות. קצת התאכזבתי מהתוצאה - עוגה בחושה נחמדה וזהו. שלום שלום.


לפני כמה שבועות החלטתי לעשות לעוגה תיקון: שמן זית במקום חמאה, קמח כוסמין במקום רגיל, קצת יותר תבלינים - ההצלחה היתה מסחררת.אני מפצירה בכם לקנות קמח כוסמין! (די - כמה פעמים אפשר לבקש?) זה פשוט קמח מעולה וזו לא תהיה אותה תוצאה בלעדיו. גם על השמן זית אל תוותרו. הוא נותן לעוגה עומק של טעמים ומשלים את טעמי העגבנייה. (מישהו אמר סלט ירקות?) אז קדימה למטבח!

 

אתם עוד כאן?

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 כוס ועוד 1/3 כוס קמח כוסמין (160 גרם)


1/2 כוס קמח רגיל (70 גרם)


1 כפית קינמון


1/4 כפית הל טחון


1 כפית אבקת אפיה


1/2 כפית סודה לשתייה


1/2 כפית מלח


1 כף סוכר לבן


1/2 כוס מייפל אמיתי


1/2 כוס שמן זית איכותי


2 כפות דבש


2 ביצים (עדיף בטמפ' החדר)


גרידה מחצי לימון


1 כוס של עגבניות מרוסקות (מ-2 עגבניות בינוניות וסבירות) - פירוט מיד


1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (50 גרם) - לא חובה


 

כל המצרכים לעוגה אפרת ליכטנשטט

אופן הכנה:


כפי שכתבתי קודם, אני מכפילה כמויות ומנשנשת בהנאה כוס של רסק עגבניות - הכמות פה היא לכוס אחת בערך.

 

  • חולטים 2 עגבניות: מרתיחים מים בסיר גדול.
  • עד שהמים רותחים מכינים קערה עם מים קרים.
  • חורצים בעדינות עם סכין איקס בחלק התחתון של כל עגבנייה.
  • מכניסים את העגבניות למים וסופרים עד 30.
  • מוציאים את העגבניות ישר לקערת מי הקרח.
  • מקלפים בכיף את העגבניות.
  • חוצים כל עגבניה ל-4 ומנקים מהגרעינים ומכל החלק הרטוב.
  • שמים את העגבניות במעבד מזון וטוחנים לרסק חלק ואחיד.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק סטנדרטית.
  • מרפדים ברצועת נייר אפייה.
  • משמנים שוב ומקמחים.
  • מנפים את כל החומרים היבשים לקערה גדולה (ממליצה בחום לנפות כי זה מוסיף אווריריות לעוגה).
  • מערבבים בקערה נפרדת עם מטרפה את השמן, המייפל והדבש לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.
  • מוסיפים את גרידת הלימון.
  • מוסיפים חצי מכמות תערובת היבשים ומערבבים בעדינות עם מרית.
  • מוסיפים את הרסק עגבניות - מערבבים.
  • מוסיפים את החלק השני של תערובת הקמח ומקפלים בעדינות.
  • מעבירים לתבנית המוכנה ואופים כ- 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש אך מעט לח.
  • תתחילו לדקור את העוגה אחרי 40 דקות ותשמרו על התנור כדי שלא תתיבש!

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות מיוחדות? נסו את אלה:

עוגת גזר עם טחינה

עוגת עלי גפן

עוגת דלעת בחושה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10