אוכל
פעמיים עוף: מתכונים לשניצל וכרעיים בשום ודבש
 פריך ומפנק   צילום : קרן ביטון כהן 
רבקה רוזנבלט חולקת איתנו שני מתכונים שתמיד מצליחים: שניצל עוף קלאסי בציפוי פריך וכרעי עוף אפויים ברוטב מתוק של שום ודבש

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל 

מצרכים:

800 גרם חזה עוף נקי מסחוס ועצמות, משוטח לשניצל (מבקשים מהקצב)


1 כוס קמח לבן


קורט מלח ופלפל שחור גרוס


3 ביצים, טרופות


1 כוס פירורי לחם


שמן, לטיגון עמוק


אופן הכנה:

  • מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה.
  • מניחים את הקמח בצלחת ומערבבים ביחד עם המלח והפלפל.
  • מצפים את נתחי העוף בקמח המתובל, מנערים מעט ומצפים בביצים.
  • מניחים על פירורי הלחם וטופחים עליהם מעט כדי שפירורי הלחם יהיו מהודקים היטב.
  • בודקים את טמפרטורת השמן: מפזרים מספר פירורי לחם מעל השמן; אם הם שוקעים השמן קר ,אום הם נשרפים מיד השמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה.
  • מניחים נתח מצופה אחד בשמן החם ומטגנים 2-3 דקות משני הצדדים, עד להזהבה.
  • בעזרת כף מחוררת שולים את השניצל מהשמן ומניחים על נייר סופג. וממשיכים לטגן את שאר החזות המצופים. חשוב לא לצופף יותר מדי את המחבת.
  • מגישים מיד, ביחד עם פלחי לימון או רטבים שאוהבים.

 

גיוונים:

  • ניתן להוסיף לפירורי הלחם שומשום או עלי רוזמרין קצוצים.
  • אפשר להוסיף לביצים כף חרדל חלק ולטרוף היטב שלא יישארו גושים.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים 6 מנות | רמת קושי: בינוני

שחום מחוץ עסיסי מבפנים קרן ביטון כהן

מצרכים:

¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר


10 שיני שום שלמות, קלופות


2 שיני שום כתושות


½ כוס דבש


½ ליטר מים


2 כפיות חומץ תפוחים או חומץ יין לבן


6 רבעי עוף (כרעיים) במשקל 300 גרם כל אחד


מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

להכנת הרוטב:

  • בסיר כבד מניחים את את הסוכר מעל להבה בינונית.
  • נותנים לסוכר להתמוסס מהחום (אפשר להוסיף לו מעט מים כדי לזרז את התהליך), ומבשלים אותו עד שהוא הופך לקרמל, כלומר מקבל גוון זהוב בהיר.
  • עד שמתקבל הקרמל מומלץ לא לערבב עם כף אלא רק להטות את הסיר מצד אחד לשני כדי שיתמוסס באחידות.
  • מוסיפים את שיני השום השלמות ומערבבים עד להשחמתן (בזהירות רבה! הקרמל לוהט).
  • מוסיפים את המים ואת הדבש ומערבבים היטב.
  • הקרמל יתמצק ולאחר בישול קצר ימס שוב.
  • בשלב זה מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ ושום המרוסק.

 

הכנת העוף:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שוטפים היטב את הכרעיים, מתבלים במלח ופלפל, מניחים בתבנית ואופים 20 דקות מכל צד.
  • מוציאים מהתנור את התבנית בזהירות ושופכים החוצה את הנוזלים שהצטברו בה.
  • בעזרת מצקת יוצקים את הרוטב על הכרעיים ומכניסים שוב לתנור כשהעור כלפי מעלה ואופים שוב כ-20 דקות בחום של 190 מעלות, עד שהעוף השחים והתבשל לחלוטין.

 

המלצת יין לצד המנות:

כרמל ריזלינג כרם קאיומי - יין לבן חצי יבש. הופק מענבי ריזלינג שנבצרו בכרם קאיומי המצטיין שלמרגלות הר מירון בגליל העליון. התירוש תסס והתבגר במכלי נירוסטה. היין בעל גוון זהוב ירקרק, וניחוחות של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים. בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת, שתשתלב מצוין עם השניצל העסיסי והתיבול מתוק והעשיר של הכרעיים.

 

המתכונים המעולים באדיבות רבקה רוזנבלט, שפית ובעלים במסעדת צימעס, מסעדה יהודית משוכללת בהרצליה פיתוח

 

לעוד מתכונים בשריים בעולם היין:

תבשיל עוף בכורכום עם תפוחי אדמה
מפרום כרובית במילוי בשר
בורקס בשר ופטריות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10