אוכל
הביאו את הסתיו: קיש גבינה, בזיליקום ועגבניות טריות
 קיש גבינה, בזיליקום ועגבניות טריות   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט כבר מוכנה לבוא הסתיו ומכינה מתכון נפלא וטעים לקיש גבינה, בזיליקום ועגבניות טריות. מושלם כארוחת ערב או סתם כדי להשוויץ שהכנתם מאפה כל כך יפה ומרשים

היתושים עזבו ולקחו איתם את החום, רימונים אחרונים מתנפצים שותתי מיץ על השביל בכניסה לבניין, השנה קיבלנו עוד כמה ימים ארוכים ועוד המון שעות אור אלו הרגעים האחרונים להתענג על הסנדלים. העגבניות בשיאן צבעוניות, מפתות קטנות, בינוניות, פיצפוניות רוצה לקנות יותר ממה שאפשר לאכול.


לפני חודש או משהו, מי זוכר, שלחה לי עוגיו.נט לינק למתכון מהסוג שחייבים להכין תכף ומיד כי זה כל כך יפה כי אני חייבת לטעום. הכנתי, שיניתי ושיפרתי ועכשיו תורכם - קיש מפנק ומפתיע עם בונוס של סלט עגבניות טרי "בילד-אין" קל מאד להכין וכיף נורא לאכול, לישר, ולהזמין חברים להשוויץ

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | תבנית בקוטר 20-22 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים לבסיס: 

 

200 גרם קרקרים [אחרי כמה ניסיונות אני ממליצה על "לחמית" מחיטה מלאה, אבל בטח גם קרקרים אחרים יעבדו]


 80 גרם חמאה מומסת חלבון של ביצה (הלבן!)


 

 

למילוי:

 

250 גרם ריקוטה 5% לא מלוחה (קופסא)


200 גרם סימפוניה 5% (קופסא) - אפשר להמיר בגבינת שמנת אחרת אם אתם דקי גזרה ;-)


150 גרם גבינת קשקבל מגורדת


2 ביצים מלח ופלפל לפי הטעם (אני שמתי כפית מלח וחצי כפית פלפל)


8 עלי בזיליקום גדולים וטריים קצוצים (או עלי תבלין אחר לפי טעמכם)


 


ל"סלט" עגבניות:

 

1/2 קילו עגבניות שרי חתוכות לחצי


1 כף או 2 שמן זית איכותי וטעים


1 כפית חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)


1 שן שום כתושה מלח ופלפל


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • משמנים ומצפים בנייר אפיה תבנית (עדיף מתפרקת) בקוטר 20-22 ס"מ.
  • שמים את הקרקרים במעבד מזון וטוחנים עד דק. לא לוותר עד שהם נהיים ממש פירורי פירורים - כן - עוד ועוד
  • מוסיפים את החמאה והחלבון
  • מניחים את הפירורים בתבנית המשומנת+מנויירת ומהדקים עם האצבעות.
  • שמים את התבנית בפריזר עד שהמילוי מוכן.
  • שמים במיקסר (לא חובה) את כל חומרי המילוי חוץ מעלי הבזיליקום ומערבבים היטב עד לאחידות.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים היטב.
  • מניחים את המילוי על בסיס הקרקרים ואופים כ-30-40 דקות עד שהמילוי מתייצב.
  • מקררים לגמרי לטמפרטורת החדר.
  • לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות ומגישים מיד.
  • אם מכינים מראש - שומרים את הקיש בקירור ללא העגבניות (עד יומיים). לפני ההגשה מוציאים את הקיש לטמפרטורת החדר, אפשר גם לחמם מעט (זה הכי טעים כשזה פושר) ורק בסוף מניחים את סלט העגבניות.
  • אוכלים וחולמים על דרום איטליה :)

 

קיש גבינה, בזיליקום ועגבניות טריות אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים לקישים טובים? נסו את אלה:

קיש ברוקולי, גבינת פטה ותלתלי פילו

קיש בטטה ופטריות

קיש כרישה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10