אוכל
מתכון לקציצות סלק
 לאכול ישר מהתבנית   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט לוקחת את כל הטוב והבריא שיש לה במקרר (ובגינה) ומכינה קציצות סלק קראנצ'יות וטעימות שאוכלים ישר מהתבנית עם רוטב יוגורט קר

כמה מילים על קציצות סלק (המבורגר אם אתם רוצים להיות אופנתיים) - מובן שהקציצה היא לאוהבי הסלק (לא אוהבים סלק? תתבגרו כבר!) אבל היא מקבלת פה טוויסט שנותן לה טעם כמעט "בשרי", מאד מאד טעימה, קלה להכנה (חוץ מזה שכל המטבח נצבע באדום) והנשנוש הכי כיפי למצוא במקרר כשחוזרים בערב מהעבודה בריאה ולא משמינה כבר אמרנו?

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 20 קציצות | רמת קושי: קל

רק בריאות. כל המצרכים לקציצות אפרת ליכטנשטט

מצרכים: 


750 גרם סלק מגורר גס (4-5 סלקים בינוניים) [אני שמתי במעבד מזון על המגרדת הגסה- לא תתפסו אותי מגדרת על פומפיה דבר כל כך מלכלך כמו סלק)


בצל אחד קצוץ דק [גם שמתי במעבד מזון - עם הסכין הראשית הקוצצת]


 150 גרם קוואקר (כוס וחצי)


 2 ביצים


 200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות (אני השתמשתי ב5% של פיראוס)


 2 כפות שמן זית


 2 שיני שום, כתושות


 חופן עלי בזיליקום קצוץ (כ-20 עלים גדולים) [ניסיתי גם עם פטרוזיליה - זה מצויין]


מלח ופלפל


אופן הכנה: 

  • מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה ועלי הבזיליקום.
  • אחרי שהכל מעורבב היטב מוסיפים גם אותם ומערבבים שוב מניחים את התערובת לחצי שעה "לנוח" על מנת שהקוואקר יספוג את הנוזלים ויחבר את העיסה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.
  • מקצצים קציצות בגודל של כף יד [אני השתמשתי בכפפות כי לא התחשק לי להסתובב עם ידיים אדומות בפגישת מחזור].
  • מניחים את הקציצות על התבנית ואופים כ 30-40 דקות עד שהם משחימות מעט והתחתית משחימה.
  • אוכלים מיד מהתבנית עם יוגורט חלק.
  • כשהן מתקררות מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור, טעים גם אחרי 3 ימים.
  • מומלץ לחמם בתנור שוב אחרי הקירור כדי שהן תהיינה קריספיות [כמובן שאני התעצלתי ואכלתי אותן קרות והן עדיין היו מעולות].

 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10