אוכל
מתכון ללחם תירס במילוי צ'ילי קון קרנה
 לחם התירס של דליה ממולא כל טוב   צילום : אבי וולדמן 
אירוע קולינארי בשם Master Wedding יתרחש בחורף הקרוב בו יציעו בוגרי מאסטר שף את מנות הדגל שלהם מהתכנית. דליה אלחדף תגיש אראפה - לחם מקמח תירס במילוי צ'ילי קון קרנה ואבוקדו, והיא גם משתפת אותנו במתכון

ג'קי אזולאי, דליה אלחדף, פאולין שובל, אלקנה ביטון ובני בן ישראל, ממשתתפי "מאסטר שף" נותנים כעת לקהל הרחב ההזדמנות לטעום את מנות הדגל שלהם מהתכנית, וזאת במסגרת אירועי החורף של הקייטרינג "טעם וצבע" בגן האירועים Q בגליל ים.

 

את שיתוף הפעולה יזם השף הראשי של קייטרינג טעם וצבע, עמית קאופמן, אשר ליווה את השפים ביצירה ובפיתוח של מנות חורפיות מיוחדות. במסגרת הפרויקט, כל שף יציע לאורחים את מנות הדגל שלו בדוכן צבעוני שעוצב במיוחד בהתאם לסגנונו הקולינרי.

 

במסגרת פרויקט ה- Master Wedding תגיש דליה אראפה לחם מקמח תירס במילוי צ'ילי קון קרנה ואבוקדו.

 

"לדבר על אראפה (AREPA) זה לדבר על ונצואלה. האראפה היא עניין לאומי ואפשר למצוא אותה בכל שולחן מהמכובד ביותר ועד לשולחן הכי צנוע, בכל עיר, כפר, בית או מסעדה.
האראפה עשויה מקמח תירס ואחרי שנותנים לה צורה של דיסק קטן ושטוח היא ניתנת לטיגון, אפייה או לעבור לפלנצ'ה. כאשר האראפה מוכנה פותחים אותה באמצע (כמו פיתה) וניתן למלא אותה במילויים שונים.
באודישן של "מאסטר שף" החלטתי להכין אראפה עם צ'ילי קון קרנה וגואסאקקה (סוג של גואקמולה) מפני שהיה לי חשוב להביא טעמים ממדינות שונות של מרכז אמריקה ודרומה, ובראשן המדינה בה נולדתי, ונצואלה ולהציג בפני הקהל הישראלי את האוכל הלטיני שהוא המופלא בעולם".

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות: 8 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים ללחם התירס:

 

חצי ליטר מים פושרים


1 כפית מלח


1 כף שמן


200 גרם קמח תירס Harina Pan


 


לצ׳ילי קון קרנה:


1/2 קילו בשר טחון


150 גרם שעועית אדומה קפואה


2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות


¼ כוס שמן קנולה או זית


2 שיני שום, קצוצות


פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות קטנות


פלפל חריף (לפי הטעם), חתוך לקוביות מאוד קטנות


קופסת עגבניות שלמות משומרות, חתוכות לחתיכות קטנות


מיץ העגבניות מקופסת השימורים+כוס מים


2 כפות רסק עגבניות


1/2 כף פפריקה מתוקה


1/2 כפית פפריקה מעושנת


1/2 פלפל צ'יפוטלה בשימורים וכפית מהרוטב שבו הפלפל מושרה


מלח ופלפל לפי הטעם


 

לגואסקקה (גואקמולה):


2 אבוקדו גדולים או 4 קטנים


פלפל אדום


פלפל ירוק קטן


פלפל חריף (לפי הטעם)


2 בצלים ירוקים, רק החלק הלבן


1/2 בצל או בצל קטן


שן שום גדולה


חבילת כוסברה טרייה, רק העלים


1/2  חבילה של פטרוזיליה, רק העלים


1/2 כוס חומץ לבן


1/2 כוס שמן קנולה


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

 

הלחם:

  • בקערה מתאימה מערבבים את המים, השמן והמלח.
  • מוסיפים את הקמח לאט ולשים עד להתגבשות בצק רך. נותנים לבצק לנוח כ-5 דקות ולשים היטב.
  • בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס ומשטחים לעלה בעובי סנטימטר.
  • מחממים היטב מחבת, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את האראפה. כשמתקבל קראנץ בצד אחד הופכים לצד השני.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים במשך 10 דקות עד שהבצק מתנפח.

 

צ'ילי קון קרנה:

  • מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע שקוף.
  • מוסיפים את השום ובוחשים. מוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, מתקנים תיבול ומבשלים 10 דקות.
  • מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מערבבים היטב ומבשלים עד לשינוי צבעו.
  • מוסיפים את מיץ העגבניות והמים ומערבבים.
  • לאחר רתיחה, מוסיפים את השעועית, מרתיחים שוב, מתקנים תיבול, מכסים ומבשלים לפחות שעה על אש קטנה.


גואסקקה (גואקמולה):

  • כותשים או מרסקים במעבד מזון את כל הירקות מלבד האבוקדו.
  • חותכים את האבוקדו או מרסקים במעבד מזון או באמצעות מזלג (מומלץ להוסיף מעט לימון למניעת השחרה).
  • מערבבים את כל הרכיבים ביחד, מוסיפים את החומץ, השמן, הפלפל והמלח (אוהבי החריף יכולים להוסיף גם טבסקו ירוק).

 

טיפ: עד להגשה ניתן לשים גלעין אחד בתוך הגואסקקה כדי שהיא לא תשחיר.

 

מאסטר וודינג, Q גן אירועים בגליל ים, 053-7101672


טעם של ונצואלה אבי וולדמן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10