אוכל
עוגיות בננה ושיבולת שועל טבעוניות
 שוקולד ושיבולת שועל, Can life get any better?   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מנסה לאתגר את עצמה ולהכין את כל העוגיות מהספר של מרת'ה סטיוארט בבת אחת. למזלנו היא נעצרה על מתכון של עוגיות בננה, הוציאה את החמאה והביצים והפכה אותן לידידותיות לטבעונים וממכרות לכולם

וואו, אתם הולכים לאהוב את העוגיות האלה!
זוכרים את עוגיות הגזר הגאוניות? מכירים את עוגת הבננה שלי?
אז עכשיו תערבבו את המחשבות והזכרונות, מה קיבלתם? עוגיות מטריפות וממכרות ממזרות קטנטנות!
אם אתם מסוג שאנשים שלא יכול להפסיק אחרי עוגיה אחת [כמו מישהי שאני מכירה ממש טוב] אז תשקלו ברצינות - לא - להכין אותן.

המתכון נולד באישון לילה, בעודי הוגה בסוגייה הסבוכה: "איך אצליח להכין את כל העוגיות בספר של מרתה סטיוארט בערב אחד". על המתכון "עוגיות בננה" היה רשום: להכין עכשיו וכך בעודי עורכת את החומרים על השיש (לצילום באינסטגרם) חשבתי לעצמי: למה צריך פה ביצה בכלל? ולמה חמאה? וטבענתי את המתכון צ'יק צ'ק, יצא כל כך טעים
פשוט תנסו אותן, ממש קלות להכנה חומרים שיש תמיד בבית (שלי) 15 דקות מעכשיו וכבר הנגלה הראשונה בחוץ
אז אתם רושמים?

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 40 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 כוס קמח מלא


 ½ כוס קמח רגיל


 ½ כפית אבקת אפייה


 ¼ כפית קינמון


 ¼ כפית מלח


 ½ כוס שמן צמחי


 ½ כוס סוכר (+כף אם אתם אוהבים מתוק)


½ כוס רסק תפוחים [אני השתמשתי בקופסאות החמודות שפיצי אוכל של רסק אורגני ללא סוכר, שיש בהם 113 גרם]


בננה בינונית ובשלה, מעוכה היטב 


200 גרם שוקולד מריר,קצוץ


1 כוס שיבולת שועל (לא להכנה מהירה)


 ½ חצי כוס אגוזי לוז קלויים, מקולפים וקצוצים גס (או אגוז אחר שתאהבו)


שילוב של בננות, רסק תפוחים ושוקולד. דמיינו את הטעם אפרת ליכטנשטט

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.
  • מנפים את הקמחים+אבקת אפייה+מלח+קינמון לקערה ומניחים בצד.
  • במיקסר שמים שמן+סוכר+רסק תפוחים וטורפים כדקה.
  • מוספים את הבננה וטורפים כדקה נוספת.
  • מורידים את המהירות לנמוכה ביותר ומוסיפים את הקמח [בזהירות אפרת, לא לשפוך את כל הקמח מסביב].
  • עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את שיבולת השועל, השוקולד הקצוץ והאגוזים הקצוצים.
  • מערבבים היטב עד לאחידות.
  • מניחים תלוליות קטנות על נייר האפייה [הכמות המתאימה לדעתי היא כפית גדושה או כף מדידה שטוחה העוגיות לא גודלות הרבה באפייה].
  • אופים כ-10 דקות במצב טורבו או 13-15 דקות בלי טורבו - או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות שימו לב לא לאפות יותר מידי!
  • הרימו עוגיה אחת - אם התחתית מעט חומה- העוגיות מוכנות.
  • תהנו :)

 

אם התחתית מעט חומה- העוגיות מוכנות אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

אהבתם את המתכון? נסו גם את אלה:

עוגיות פרמז'ן וזעתר

עוגיות טביעת אצבע עם ממרח לוטוס

עוגיות שוקולד מושחתות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10