אוכל
מתכון למרק כרובית חלבי
 מרק כרובית   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא מתכונן יחד איתנו לסופ"ש החורפי הצפוי לנו ומכין מרק כרובית קרמי קל להכנה שמוכן תוך חצי שעה, ושמקבל טעמים שונים בעזרת שדרוגים קלים

מרק קל מאוד להכנה בחורף, אינו דורש זמן בישול ממושך - חצי שעה ויש לכם מרק קרמי ומנחם. הוא יכול לשמש כארוחה קלה בפני עצמו או כמנה ראשונה קלאסית לאירוח.


את תפוחי האדמה עדיף לחתוך לקוביות קטנות, מה שיקצר את זמן ההכנה.
לשומרי הגזרה ניתן להחליף חצי מכמות השמנת במתכון בחלב או להשתמש בשמנת מופחתת שומן לבישול.

 

הוא פשוט מאוד במרכיבים שלו, אך השדרוגים שניתן לעשות לו הם בלתי נגמרים: עשבי תיבול כגון רוזמרין או תימין יקחו אותו לכיוון הכפרי/צרפתי, זילוף של טחינה גולמית בצלחת לאחר ההגשה יעשה אותו סמיך ועשיר יותר, תוספת של בזיליקום או צ'ילי חריף יביאו אותו למחוזות איטליה. עכשיו כל מה שנותר זה להחליט לאיזה כיוון ללכת.

 

בתיאבון!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 5 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


2 ראשי כרובית, נקיים ומחולקים לפרחים


2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות


4 שיני שום


כף טימין


1/2 ליטר חלב


80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


חבילת שמנת מתוקה


1 ליטר מים


1/4 כפית מוסקט


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

 

  • מניחים בסיר עמוק את כל המרכיבים מלבד השמנת, מבשלים כ-50 דקות ומורידים מהאש.
  • מסננים את הנוזלים מהמרכיבים (שומרים על הנוזלים בצד) וטוחנים את כל הירקות.
  • מוסיפים לאט את נוזלי המרק וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ורצוי.
  • מוסיפים את השמנת ומשפרים את התיבול אם יש צורך.
  • מביאים לרתיחה והמרק מוכן.
  • כדי להגיע למרקם סופי חלק במיוחד אפשר להעביר את המרק במסננת.

שי טנא הוא שף מסעדת כובשים - הכובשים 48, תל אביב

מחפשים עוד מתכונים למרק? נסו את אלה:
מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות פורצ'יני
מרק בצל וכרישה
מרק עדשים וכתומות

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10