אוכל
קדירת לחי עם חומוס ופפריקה
 קדרת לחי עם חומוס ופפריקה   צילום : קרן ביטון כהן 
בבית אמא, המאכל האהוב על שי טנא תמיד היה תבשיל ריאות עם חומוס ופפריקה. עם השנים האהבה שלו לבישול גברה והוא הבין שלא כולם אוהבים חלקים פנימיים. טנא מצא את הנתח המושלם: לחי בקר רכה ונימוחה שעושה את אותה עבודה יחד עם החומוס והפפריקה האהובים

המאכל האהוב עליי במטבח הטריפוליטאי הוא תבשיל ריאות עם חומוס ופפריקה.

כשהחלטתי להכניס תבשילי קדירה לתפריט של מסעדת "הכובשים" התבשיל הזה היה הראשון בתור. מפני שאנשים נרתעים מחלקי פנים, חיפשתי נתח בשר שיביא את הנימוחות הנדרשת לתבשיל מהסוג הזה ועדיין ישמור על הטעמים העמוקים והטעם הייחודי.

 

לאחר ניסויים רבים במטבח מצאתי שהנתח שמביא את התוצאה הכי קרובה לטעם שמוכר לי מבית אמא הוא לחי העגל.

נכון, זה לא הבשר הכי "סקסי" בקצבייה אבל הוא בטוח הכי רך ונימוח שתטעמו בחיים. מרכיב נוסף שלא קיים בתבשיל המקורי הוא יין אדום. בעזרת היין מגרדים את המשקעים מתחתית הסיר לאחר סגירת הבשר. הפעולה הזו מביאה למיצוי מקסימאלי של הטעמים.

 

ההכנה מתחילה לילה קודם בהשריית גרגרי החומוס במים ומעט סודה לשתיה (חשוב מאוד לשטוף היטב את החומוס ממי ההשריה ולסנן לפני שמכניסים אותו לסיר). שקית גרגרי חומוס קפואים יעשו את העבודה באופן זהה.

כמו כן, וזה אולי ישמע מעט טרחני, הקפידו להשתמש בתבלינים טריים שנטחנו סמוך למועד הכנת התבשיל. זה שווה את המאמץ ומשדרג את הטעם.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | 2-4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

150 גרם גרגירי חומוס מושרה ללילה (אפשר להוסיף גם קצת אבקת סודה למים)


700 גרם בשר לחי נקי וחתוך לקוביות


חבילת ניוקי, קנוי


2 פלפלים אדומים (גמבות) חתוכים לרצועות


4 כפות פפריקה מתוקה


חצי צרור קוסברה קצוץ


1/2 כף כמון


2 כפות שום כתוש


5 כמות שמן


1/2 ליטר מים


כף רסק עגבניות


כף סוכר


מלח לפי הטעם


אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר וצורבים קלות את הבשר.
  • מוציאים את הבשר לקערה נפרדת.
  • מניחים בסיר את השום והפפריקה ומטגנים קלות, נזהרים מאוד לא לשרוף את התבלינים.
  • מוסיפים את הכמון, הרסק, והסוכר ומטגנים כ-2 דקות.
  • מחזירים את הבשר ומוסיפים לו את החומוס, המים והפלפלים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים (עד שהבשר מתרכך).
  • לפני שהתבשיל מוכן מכינים את הניוקי לפי הוראות ההכנה שעל השקיץ.
  • לאחר שמכבים את האש מוסיפים את הניוקי והכוסברה, מערבבים היטב ו... בתאבון!
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10