אוכל
ימי החנוכה: לביבות בצל ותירס
 לביבות בצל ותירס   צילום : חיה אילונה דר 
חיהל'ה מתכוננת לחנוכה ושולפת מחוברת המתכונים שלה את לביבות התירס והבצל המפורסמות. אבל כרגיל, היא לא מתחילה להכין בלי ניסיון לשדרג. והפעם? הצלחה מסחררת

לביבות תירס תמיד מתקבלות בברכה. אני מכינה אותן שנים ותמיד בטעמן הן מזכירות לי את החטיף היחידי אותו אני אוהבת - האפרופו. הפעם החלטתי לשנות מעט את המתכון הבסיסי שלי ע"י הקצפת הביצים והוספת בצל ירוק קצוץ. לגבי מרקם אני אוהבת את גרגירי התירס טחונים היטב, אך כמובן מי שאוהב מרקם גס יותר שיעבוד בפולסים עד שיגיע למרקם הרצוי. אם אתם רוצים להכין את הלביבות מראש תוכלו לחמם אותן לפני ההגשה בטוסטר אובן. אז למה אנו מחכים? לפניכם דרך הביצוע, הכינו ותהנו

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 20 לביבות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

300 גרם גרגירי תירס (קופסא בינונית לאחר סינון)


 3 כפות קמח


 ביצה


 חלבון


5 גבעולי בצל ירוק טרי


מלח, פלפל


שמן קנולה לטיגון

 אופן הכנה:

  • מכניסים את גרגירי התירס והקמח למעבד מזון וטוחנים אותם.
  • מוסיפים את גבעולי הבצל וממשיכים לטחון עד רמת הטחינה הדרושה.
  • מקציפים את הביצה והחלבון עם המלח והפלפל עד שנוצר קצף תפוח.
  • מקפלים את הקצף לתערובת התירס.
  • מכינים צלחת מרופדת בנייר סופג.
  • יוצקים שמן למחבת נון סטיק בגובה ס"מ ומחממים.
  • יוצקים בעזרת כף מהתערובת לשמן החם ומזהיבים מכל צד כ-2 דקות .
  • מעבירים את הלביבות אל הצלחת ומגישים חם.

 

פשוט, קל וטעים חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10