אוכל
מתכון לסופלה גבינות ועשבי תיבול ברוטב חמאת לימון ומרווה
 סופלה גבינות ועשבי תיבול   צילום : תומר ויסהוף 
תומר ויסהוף מציע לקחת את המתכון הקלאסי של סופלה השוקולד, עם המרקם המיוחד שלו ולהפוך אותו למנה עשירה בריחות ובטעמים עם ארומה עשירה של גבינות בשלות ועשבי תיבול, למה לא בעצם?

כשאנחנו חושבים על סופלה הדבר הראשון שעולה לכולנו בראש הוא סופלה חם של שוקולד עשיר שאנחנו חותכים עם הכפית והשוקולד נוזל מתוכו החוצה.

 

אבל למה בעצם לא לקחת את המתכון הקלאסי של הסופלה, עם המרקם המיוחד שלו ולהפוך אותו למנה עשירה בריחות ובטעמים עם ארומה עשירה של גבינות בשלות ועשבי תיבול?


סופלה הינו מאכל צרפתי קלאסי המבוסס על קציפה של חלבונים אפויה בתנור. משמעותו של מקור השם בצרפתית הינו "להתנפח".

 

כשהסופלה מגיע לשולחננו אנו מקבלים מאפה חם לרוב, אוורירי ורך. מומלץ לאכול את הסופלה בסמוך ליציאתו מהתנור, כך נקבל אותו במיטבו. ניתן גם לאפות אותו 3/4 אפייה, לקרר ולחממם במיקרוגל בשעת הצורך.

 

חשוב לבחור תבניות אשר מיועדות לשימוש בתנור, ניתן להשתמש גם בתבניות חד פעמיות מאלומיניום או קרטון חסין חום. חשוב לשמן את התבניות בחמאה לפני יציקת הבלילה פנימה.

 

הסופלה תופח ועולה בזמן האפייה לכן יש להקפיד לצקת את הבלילה לתבניות כסנטימטר מתחת לשפת התבנית על מנת לאפשר לסופלה לתפוח. הסופלה הוא עדין למדי לכן אין צורך להפריע לו בזמן האפיה בתנור, זה עלול לפגוע בתוצאה הסופית.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


50 גרם חמאה


3 כפות קמח


230 מ"ל חלב


100 גרם גבינת קשקבל (אפשר גם גבינה חצי קשה אחרת), מגורדת


50 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת


100 גרם גבינת רוקפור, מגורדת


4 חלמונים


5 חלבונים


כף בזיליקום חתוך דק


כף אורגנו חתוך דק


כף פטרוזיליה חתוכה דק


מלח ופלפל שחור



לרוטב:


50 גרם חמאה


4 עלי מרווה


מיץ מחצי לימון


150 מ"ל שמנת מתוקה


 

אופן הכנה:

 

הסופלה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
  • שמים את החמאה בסיר וממיסים אותה, כשהיא מבעבעת מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מטרפה כשתי דקות.
  • מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה, מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים את הגבינות, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מקפלים פנימה בעדינות את החלבונים המוקצפים.
  • משמנים תבניות קטנות חסינות חום בחמאה.
  • יוצקים לתבניות את הבלילה עד כסנטימטר מתחת לשפת התבנית.
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות 25 דקות.

הרוטב:
  • בסיר קטן או במחבת ממיסים את החמאה עם עלי המרווה.
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את מיץ הלימון ומצמצמים עד שמיץ הלימון משנה מעט את צבעו והופך לכהה.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • ניתן להגיש את הסופלה בכלי בו הוא נאפה או להפוך בעדינות על צלחת הגשה ולמזוג מעל מעט מהרוטב.

 

תומר ויסהוף
תומר ויסהוף
תומר ויסהוף
תומר ויסהוף
תומר ויסהוף
תומר ויסהוף
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10