אוכל
מתכון לפרגיות בקארי ירוק וירקות כתומים
 פרגיות בקארי ירוק וירקות כתומים   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא מכניס "פלפל" למטבח עם מתכון לתבשיל צבעוני שנעשה כולו בסיר אחד - שילוב של טעמים אסיאתיים עם המון ירקות כתומים

תבשיל צבעוני מהמטבח האסייתי, בשילוב הירקות הכתומים המשגעים שגדלים אצלנו בארץ: פלפלים כתומים, בטטות , גזר ודלעת יוצרים תבשיל עשיר וארומטי שיכניס לכם קצת "פלפל" למטבח.

 

הקארי התאילנדי מאופיין בטעמים עזים של קארי, צי'ילי חריף ובזיליקום. את משחת הקארי שבמתכון אפשר למצוא בכל חנות המתמחה במוצרים מהמזרח הרחוק או בסופרים במחלקת המוצרים האסייתים.

 

המתכון הוא מתכון מהיר שנעשה כולו בסיר אחד. את הפרגיות ניתן להמיר בנתחי עוף שלמים (ירך או שוקיים) גם חזה עוף יכול להתאים למנה זו.

 

על מנת לשדרג את המנה הנהדרת הזאת אפשר להוסיף לתבשיל גם אורז לבן לקבלת פאייה של עוף ואורז.

 

>> בשבוע שעבר הכין שי מרק עדשים שחורות עם פפריקה מעושנת

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

3 כוסות מים


600 גרם פרגית, חתוכה לקוביות גדולות


300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות


2 גזרים, חתוכים לקוביות גסות


2 פלפלים כתומים, חתוכים לקוביות גסות


1 בטטה, חתוכה לקוביות גסות


צרור כוסברה


2 כפות משחת קארי ירוק


2 כפות סויה


2 כפות סילאן


2 כפות מיץ לימון


אופן הכנה:

  • מחממים סיר רחב ומטגנים את הפרגיות והגזרים.
  • לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הבטטה, ולאחר טיגון קל מוסיפים את הקארי ומערבבים.
  • מוסיפים את הסויה, הסילאן, מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את הדלעת והפלפלים, ומבשלים עד שהנוזלים יתאדו, בערך 25 דקות, במכסה סגור.
  • מכבים את האש ולאחר מכן מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
  • מגישים לצד אורז.
  • אם בוחרים לבשל את האורז יחד עם הפרגיות: בשלב שמוסיפים את הדלעת והפלפלים מוסיפים כוס אורז וכוס מים, ומבשלים במכסה סגור על אש קטנה. מערבבים מדי פעם כדי שהאורז לא יידבק לתחתית.

 

שי טנא הוא שף מסעדת כובשים - הכובשים 48, תל אביב

מחפשים עוד מתכוני תבשילים? בבקשה:

קדירת לחי עם חומוס ופפריקה

אוסובוקו בקר עם יין אדום וירקות שורש

תבשיל בקר בשום ועגבניות

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10