אוכל
מתכון לעוגת תפוזים, קוקוס, אגוזים ומחית פרי
 עוגת תפוזים, קוקוס ומחית פרי   צילום : חיה אילונה דר 
גם לכם קורה שאתם עמוסים בבישולים וכמעט שאין זמן להכין קינוח? חיהל'ה כרגיל מצילה את המצב עם עוגת תפוזים קוקוס עסיסית משודרגת באגוזים ומחית פרי

בשבת הייתי עמוסה בבישולים וכהרגלי לא יכולתי לוותר גם על הכנת עוגה. החלטתי להכין עוגה מרעננת עם פירות, עסיסית ושמוכנה בקלות ובמהירות.

 

כך אמנם עשיתי, והעוגה הזאת בהחלט כיכבה בקינוחי שולחן השבת.

 

השילוב של עוגת התפוזים והקוקוס הקלאסית עם מחית הפרי והאגוזים פשוט טעים במיוחד.

את האגוזים מערבבים עם מעט קמח על מנת שלא ישקעו עד תחתית העוגה, אך גם אם הם שוקעים לא נורא, היא טעימה מאוד גם כך.

 

>> בשבוע שעבר הכינה חיהל'ה עוגת מוס גבינה ותותים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ | רמת קושי: קל |

מצרכים:


5 ביצים


3/4 כוס סוכר


שקית סוכר וניל


כוס מידה שמן


כוס מידה מיץ תפוזים טרי


גרד מקליפת תפוז אחד


1/2 1 כוסות קמח תופח


1/2 כוס קוקוס


4 כפות מחית פרי - אוכמניות/תות/דובדבנים/פירות יער


50 גרם אגוזים קצוצים טבולים ב-2 כפות קמח


3 כפות קוקוס קלוי


 

לרוטב:

 

מיץ מתפוז אחד


1/4 כוס סירופ מייפל


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • משמנים את התבניות כולל השוליים, מאבקים בקמח ומנערים עודפים.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל במשך 8 דקות עד היווצרות קצף תפוח וצהבהב.
  • מערבבים יחד את הקמח עם הקוקוס.
  • בכלי אחר מערבבים את השמן ומיץ התפוזים.
  • מוסיפים לסירוגין בקיפול ידני או בתכנית קיפול במיקסר את הנוזלים והיבשים עד היטמעות הכל בבלילה.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות.
  • מוזגים עם כף את מחית הפרי לתוך הבלילה, ומחדירים פנימה עם ידית כף מעץ.
  • מפזרים מעל את האגוזים והקוקוס הקלוי.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
  • הרוטב: מרתיחים את מיץ התפוזים עם המייפל ויוצקים על העוגה החמה.

 

חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10