אוכל
מתכון לקישואים במילוי כוסמת ופטריות
 קישואים במילוי כוסמת ופטריות   צילום : קרן ביטון כהן 
גם על ביסטרו ״הכובשים״ לא פסח טרנד הצמחונות ושי טנא מפנק אותנו במתכון לקישואים עגולים ממולאים בכוסמת, בתוספת עשירה של פטריות -מנה שאינה נופלת בטעמה מקישואים ממולאים בבשר

גם על ביסטרו ״הכובשים״ לא פסח טרנד הצמחונות. יותר ויותר לקוחות מגיעים למסעדה ומבקשים מנה שתהיה גם חמה ומשביעה וגם שלא תכיל בשר.

 

את המנה נכין מקישואים עגולים, אם אתם לא מוצאים קישואים מהסוג הזה למילוי אפשר להכין את המנה גם עם קישואים מאורכים - חותכים את הקישוא לרוחבו ומרוקנים את בשר הקישוא עם כפית קטנה.

 

נמלא את הקישואים בכוסמת, שהיא דגן בריא מאוד, מלא באבץ ובנוגדי חמצון. את הכוסמת מבשלים כמו שמבשלים אורז או קינואה. בתוספת עשירה של פטריות מתקבלת מנה שאינה נופלת בטעמה מקישואים ממולאים בבשר.

 

היתרון הגדול במתכון זה הוא ברוטב, כמו ממולאים רגילים, הממולאים האלו יקבלו כל רוטב שתכינו באהבה. לדוגמא רוטב על בסיס של חלב קוקוס, ג׳ינג׳ר וסויה יביאו את זה לכיוון אסייתי. לכיוון מזרחי אפשר להשתמש ברסק עגבניות בצל מטוגן ומעט פפריקה.

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: כשעתיים | כמות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


8 קישואים עגולים למילוי


1 חבילת פטריות פורטובלו, קצוצות


1 בצל, קצוץ


3 שיני שום, כתושות


1 ביצה


150 גרם כוסמת, מבושלת


גרדת לימון (לימון אחד)


2 כפות שמן



לרוטב:


3 עגבניות, פרוסות


1 בצל, פרוס


2 פלפלים אדומים


2 כפות רסק עגבניות


1/2 כפית סוכר


2 כפות פפריקה


1/2 כף כמון


2 כפות מיץ לימון


2 כפות שמן


אופן הכנה:

 

  • חותכים את הקצה של הקישואים ומרוקנים בעזרת כפית. נזהרים לא לפגוע בקצוות או בתחתית.
  • קוצצים את בשר הקישוא שרוקנו.
  • מחממים מחבת גדולה ומטגנים בשמן את הבצל עד הזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות ובשר הקישוא ומטגנים עד התייבשות הנוזלים.
  • מצננים ומערבבים עם הכוסמת, גרידת הלימון והשום. מטבלים ויוצרים מסה אחידה.
  • ממלאים את הקישואים בתערובת ומניחים בצד.
  • הכנת הסיר: מסדרים את הבצל, העגבניות והפלפלים בסיר רחב, מורחים את הרסק מעל ומוסיפים את כל שאר המרכיבים לסיר.
  • מסדרים את הקישואים (כשהחלק העליון כלפי מעלה) ושמים את הסיר על האש.
  • מוסיפים מים עד גובה של סנטימטר פחות מגובה הקישוא ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות.

מחפשים עוד מתכונים צמחוניים? נסו את אלה:
עלי גפן ממולאים
חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך
חמין צמחוני עם סילאן

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10