אוכל
תמיד באופנה • מתכון לוופל בלגי
 ופל בלגי   צילום : חיה אילונה דר 
יש מתכונים שהם לא קשורים לתקופה - הם תמיד באופנה, כזה הוא הוופל הבלגי - תמיד רלוונטי, תמיד אהוב, בכל גיל ובכל מצב, ואם זה מתכון של חיה'לה אז החגיגה כפולה

מה יש בו בוופל הבלגי שכל כך הרבה שנים משמר את מקומו כקינוח אהוב על כל הגילאים? טוב זה ברור, שילוב של בצק טעים מאוד, טופ של קצפת, פירות, אם רוצים גלידה, וכמובן סירופ מייפל ושוקולד, או כל תוספת אחרת שתרצו.

 

אמנם יש צורך במכשיר וופל מתאים, אך אני יכולה להבטיח לכם שגם אם תיצקו מהבלילה למחבת נון סטיק אמנם לא תקבלו את הצורה היפה והמוכרת של הוופל, אך בכל אופן תוצאת הטעם תהיה טעימה.

 

>>בשבוע שעבר הכינה חיהל'ה מרק ירקות ושיבולת שועל

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | כמות: 6 ופלים | רמת קושי: קל |

מצרכים:


300 גרם קמח תופח


כף סוכר


קורט מלח


100 גרם חמאה רכה


2 ביצים


2 כוסות חלב


 

לציפוי:


250 מ"ל שמנת מתוקה


פירות טריים


סירופ מייפל או סירופ שוקולד


אופן הכנה:

  • מחממים את מכשיר הוופל.
  • מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שנוצרת בלילה אחידה.
  • יוצקים עם מצקת קטנה על כל ריבועי המכשיר ומפזרים באופן שווה על המשטח.
  • סוגרים את המכשיר ומחממים במשך כ-4 דקות ,הוופל מוכן כאשר הוא זהוב.
  • מוציאים את הוופלים וכך ממשיכים עם יתר הבלילה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה, מניחים כל וופל או שניים על צלחת, מזליפים מהקצפת ומקשטים עם יתר התוספות.
חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10