אוכל
קינוח סובב עולם: המילפיי (או קרמשניט)
 לא משנה באיזו שפה - זה פשוט כל כך טעים! מילפיי (או קרמשניט)   צילום : חיה אילונה דר 
חיהל'ה יוצאת קצת מהמטבח הישראלי המוכר והטוב ומפליגה לכיוון צרפת, או גרמניה, כדי להכין לנו מתכון נפלא למילפיי שנקרא גם קרם-שניט. בכל שפה שתבחרו מדובר במעדן אמיתי: בצק עלים עם קרם וניל ומילוי מפתיע

מהו המילפיי (בצרפתית) או הקרמשניט (בגרמנית)? ההסבר פשוט: מדובר על בצק עלים שכאן נקרא אלף עלים מרוב שכבותיו וקיפוליו. בעת האפייה שכבות הבצק נפתחות ויוצרות מעין "שכבות עלים" קראנצ'יות וטעימות, ממש כעוגת נפוליאון.

 

נהוג למלא את המילפיי/קרם שניט בקרם פטיסייר סמיך או בקרם דיפלומט בטעם וניל קרמי, כשאפשר גם לשלב מחיות שונות כגון שוקולד בפנים. על הכל מפזרים אבקת סוכר. במתכון זה אני מעדיפה קרם קליל יותר על פני הפטיסייר, שאמנם טעים אך מעט כבד לטעמי (כך היינו מכינים קרמשניט לפני שנים). אבל אתם כבר מכירים אותי, ויודעים שאני אוהבת לשנות בכל מתכון משהו קטן - לשדרג! - אז הפעם הטאצ' הוא במריחת ריבה ומעליה הקרם הלבן והטעים.

 

את הבצק אני אופה עם תבנית עליו כדי שלא יתפח, וכך מתקבלת תוצאה מושלמת מבחינה חיצונית. חשוב להשתמש בבצק עלים על בסיס חמאה. אני לא ממליצה לקנות עלים אפויים בסופר. לגבי הריבה תוכלו לבחור בטעם המועדף עליכם. כפי שאני תמיד מציינת - חשוב לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר.


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 מנות מלבניות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

500 גרם בצק עלים חמאה מופשר (לילה במקרר)


500 מ"ל שמנת מתוקה


כוס חלב


שקיק פודינג וניל (80 גרם)


צנצנת ריבת דובדבנים שחורים


100 גרם אבקת סוכר


4 כפות גדושות קקאו


 

אופן ההכנה:

  • מרדדים בצק לשכבה בעובי 3 ס"מ בגודל תבנית תנור.
  • מרפדים בנייר אפייה ומניחים את העלה.
  • חותכים ל-6 מלבנים שווים, דוקרים עם מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כרבע שעה עד הזהבה.
  • חותכים סביב כדי לקבל שוליים יפים.
  • מניחים את המלבנים על נייר האפייה, מעל הבצק מניחים תבנית נוספת ולוחצים.
  • מורידים את דרגת החום ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות ומצננים בחדר.
  • מעלים את החום ל-250 מעלות.
  • מפזרים מעל הבצק האפוי חצי מכמות אבקת הסוכר ומכניסים לתנור ל-4 דקות לערך עד שנוצר זיגוג.
  • מצננים את הבצק האפוי.
  • הכנת המילוי: מחממים את הריבה במיקרו כדקה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב.
  • מסדרים את המילפיי: לוקחים עלה, מורחים שכבת ריבה, מעל מורחים קרם וסוגרים עם מלבן נוסף.
  • מעל העלה מורחים שוב שכבת ריבה וקרם.
  • לסיום ניתן להשאיר את החלק העליון ללא ציפוי כי יש לנו זיגוג, אך ניתן לאבק מעל כמו בצילומים באבקת סוכר וקקאו.

 

קולאז' חיהל'ה חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10