אוכל
המטבח הפרסי והמרוקאי נפגשים: כופתאות עוף מקמח חומוס
 כופתאות עוף מקמח חומוס   צילום : קרן ביטון כהן 
השף שי טנא ממסעדת "הכובשים" מחבר שני מטבחים שהוא מאוד אוהב למנה אחת מלאת טעם ונוסטלגיה. אז מה קורה שהפרסים והמרוקאים נפגשים? מקבלים כופתאות עוף מקמח חומוס

במטבח בביסטרו "הכובשים" אנחנו מאוד אוהבים לשלב מטבחים. לקחת קצת מהטוב של כל מטבח ולהפוך אותו למשהו שלנו.
המנה הבאה מורכבת משני מטבחים מאוד עשירים, המטבח הפרסי והמטבח המרוקאי. קציצות גונדי, שהם קציצות עוף עם קמח חומוס ומרק חרירה, העשיר מאוד בירוקים ובעל חמיצות נהדרת.


המרק המרוקאי שהכנתו כרוכה בהשרייה של הקטניות לילה קודם, מקבלת קיצור דרך בדמות כופתאות החומוס. ככה שהטעם האהוב והמוכר של המרק נשמר ללא כל העבודה המוקדמת. קמח חומוס ניתן להשיג בחניות תבלינים. מומלץ לבקש קמח שנטחן לאחרונה. הכופתאות מאוד קלות להכנה ואהובות על ילדים. בהוספת כמות גדולה של נוזלים למנה יתקבל מעיין מרק ירקות עשיר עם כופתאות.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 20 כופתאות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

500 גרם עוף טחון


1/2 כוס שמן


1/2 כפית מלח


צרור פטרוזיליה קצוץ


1 בצל קצוץ


150 גרם קמח חומוס


1/2 כפית כורכום


גרדת לימון (לימון אחד)


 

מצרכים לרוטב:


2 כפות שמן זית


1 שומר, קצוץ


חבילת שמיר, קצוצה


1 סלרי אמריקאי, קצוץ


1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה


1/4 חבילת כוסברה, קצוצה


4 כפות מיץ לימון


ליטר מים


כף כמון


1/2 כף כורכום


1/4 כפית צ'ילי יבש


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים של הכופתאות ללא השמן ולשים את המסה.
  • מוסיפים לאט-לאט את השמן עד שהמסה מקבלת מרקם אחיד.
  • יוצרים כדורים בצורת אליפסה (50 גרם בערך כל אחד).
  • מסדרים במגש ושמים במקרר.

 

בינתיים מכינים את הרוטב:

 

  • מחממים סיר עמוק עם השמן ומוסיפים בתור התחלה רק את השומר.
  • מטגנים 2 דקות ואז מוסיפים את כל הירוקים.
  • מטגנים קלות ומוסיפים את התבלינים.
  • מערבבים היטב ומוסיפים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש קטנה כשעה-שעה וחצי.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10