אוכל
צ'אקאפולי - תבשיל קדירת בשר טלה גיאורגי
 נעים להכיר: צ'אקאפולי - תבשיל בשר גיאורגי   צילום : קרן ביטון כהן 
אירמה קזר, השפית הגיאורגית שלנו, חולקת איתנו מתכון מיוחד ומלא בטעמים לצ'אקאפולי - תבשיל קדרת בשר טלה שמגיעה מגיאורגיה. ההכנה פשוטה יחסית, והטעם לא דומה למאכלים עדתיים רגילים שכולנו מכירים. פשוט תענוג

אני והמטיילים איתי בגאורגיה משתפים אתכם במתכון חורפי לאלה שטרם היו בגאורגיה ולאלה שטרם השתתפו באחד מהסדנאות שלי תגלו שזהו התבשיל המתאים לימי החורף הקרים.

 

תבשיל קדירת בשר טלה או בקר, התופס מקום של כבוד ומתובל בסוגי ירק שונים יחד עם שזיפי בוסר ירוקים שניתן להשיג אותם רק בחודשי אפריל מאי ואם אתם לא מקפיאים אותם כמוני, אתם יכולים להחליפם ברוטב טקמאלי משזיפים ירוקים הנמכר במרכולים או במיץ לימון.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

½ קילו גולש טלה או צוואר טלה


5 שיני שום


1 בצל גדול, קצוץ דק


1 עגבניה, מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות


2 עלי דפנה


2.5 ליטר מים רתוחים


2 גבעולי סלרי בלב, חתוכים דק


½ חבילה כוסברה


½ חבילה פטרוזיליה


½ חבילה טרגון (עלים בלבד)


1 כפית זרעי כוסברה טחונים


1 כפית פלפל שאטה (רבע פלפל אדום חריף)


מלח


1 כוס שזיפי בוסר או ¾ כוס טקמלי (רוטב שזיפים) או ½ לימון סחוט


1 כוס יין לבן


אופן הכנה: 

  • בסיר מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  • לאחר מכן מוסיפים את הבשר עד השחמה מלאה.
  • מוסיפים את השום הקצוץ, עלי הדפנה והעגבניות.
  • מוסיפים את המים הרתוחים ומבשלים במשך כשעה עד שעה וחצי בבישול איטי ומלא של הבשר (בסיום הבישול, המים צריכים לכסות חלקית את הבשר).
  • בזמן שהבשר מתבשל, יש לחתוך/לקצוץ את כל סוגי הירק + תבלינים + שזיפי בוסר או רוטב הטקמאלי ואם את שניהם אין לכם בנמצא ניתן להשתמש במיץ לימון.
  • בתום בישול הבשר יש להוסיף את כל יתר המצרכים מהסעיף הקודם ולהמשיך לבשל עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה.
  • לאחר 10 דקות לבדוק טעם התבשיל ולתקן טעם בפלפל ומלח.
  • בסיום תיקון התיבול להוסיף את היין ולהמשיך לבשל על אש קטנה לעוד כשלוש דקות.
  • להגיש בצלחת מרק וכתוספת ניתן להגיש עם אורז לבן ללא תבלינים.

אירמה קזר היא שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה

 

עוד מתכונים של אירמה:

עוגת חלב ציפורים

פשטידת אגוזים גרוזינית

כיסונים במילוי בשר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10