אוכל
עוגת שזיפים בחושה וחגיגית
 עוגת שזיפים בחושה   צילום : חיה אילונה דר 
חיהל'ה מציידת אותנו עם מתכון מצויין לחגוג איתו את אמצע השבוע: עוגה בחושה בתוספת שזיפים סגלגלים ורכים. בדיוק הפרוסה שצריך עם הקפה כשמדמיינים את הסופ"ש

חג ט"ו בשבט שעבר עלינו לטובה הזכיר לי את עוגת השזיפים האהובה מאוד עלי ועל בני ביתי. העוגה בחושה וניתן להכינה במיקסר או לבחוש ידנית. מבחינת הנוזלים אני מציעה לכם מספר אופציות וכל אחת מהן תיתן לכם תוצאת לחות טובה. כייף לאכול פרוסה ממנה וללגום כוס תה מהביל, כיאה לימים קרירים אלה.


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית 26 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

200 גרם חמאה רכה


3/4 כוס סוכר


4 ביצים


כפית תמצית וניל


2 ו-1/2 כוסות קמח תופח


2 כפות קמח


קורט מלח


200 מ"ל (גביע) ריוויון/ יוגורט 3%/ שמנת חמוצה


10 שזיפים מיובשים


אופן הכנה: 

  • משרים את השזיפים במים חמים במשך חצי שעה.
  • מערבבים את הקמח עם המלח.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תחתית התבנית בחמאה.
  • מקרימים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם הסוכר עד שנוצר קרם.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהיא נטמעת בבצק וכך ממשיכים עם יתר הביצים.
  • מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והנוזלים ומסיימים עם הקמח.
  • מסננים את השזיפים.
  • מייבשים את השזיפים ומפזרים מעליהם את 2 כפות הקמח.
  • יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ומערבבים פנימה בזהירות את השזיפים.
  • אופים כ-35-40 דקות, עד אשר קיסם יוצא יבש.

 

הכיף בעוגות בחושות שהן לוקחות מעט זמן הכנה. הכיף בעוגת שזיפים בחושה הוא הטעם חיה אילונה דר

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה:

עוגת תפוזים וקוקוס בחושה

מאפינס שוקולד הכי מושחתים שיש

עוגת דבש ופקאן סיני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10