אוכל
סופלה 3 שוקולדים ללא גלוטן
 פצצת שוקולד, אבל בלי קמח. סופלה שוקולד ללא גלוטן   צילום : חיה אילונה דר 
חיה'לה פותחת לנו את סוף-השבוע בצורה הכי מתוקה שיש: מתכון קל וברור לסופלה שוקולד מושחת - ללא גלוטן ועם שלושה סוגי שוקולד. מה צריך יותר?

אחד הקינוחים המהירים, הוותיקים, האהובים ומלאי עונג בכל ביס הוא סופלה השוקולד. ה-souffle שפירושו "תפיחה" עשוי מבלילה/ קרם וקצף חלבונים, תופח באפייה ומוגש מייד עם הוצאתו מהתנור. כשאוכלים סופלה יש תחושה שטועמים ענן של עונג שוקולדי. יש ווריאציות שונות להכנת סופלה שוקולד ואני בחרתי להשתמש ב-3 סוגי שוקולד, עירבבתי הכל ידנית, לא השתמשתי בקמח אלא בקורנפלור, וכך המתכון יצא ללא גלוטן. בעת יציקת הבלילה הוספתי הפתעות וכך בעת האכילה נתקלים בהן - והעונג מושלם. ניתן להגיש את הסופלה כפי שהוא ללא תוספות וניתן להגישו עם כדור גלידה, כשטועמים מהקר והחם בעת ובעונה אחת זה יוצא הכי טעים. תוכלו להכין את הסופלה בתבניות אפייה מיוחדות או כפי שהשתמשתי כאן בעטרות נייר לאפייה.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 12 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

100 גרם חמאה


100 גרם שוקולד מריר


50 גרם שוקולד חלב


2 ביצים L


כפות סוכר (40 גרם)


3 כפות קורנפלור (24 גרם)


1/2 כפית אבקת אפייה


4 כפיות מחית דובדבנים


6 קוביות שוקולד לבן


אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים בקערה את החמאה, השוקולד המריר והחלב וממיסים במיקרו.
  • טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים בבחישה לשוקולד המומס.
  • מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים עד איחוד כל החומרים.
  • יוצקים לכל תבנית קטנה או עטרת נייר ל-1/2 מהגובה, מוסיפים טבלית שוקולד לבן וכפית מחית דובדבנים ויוצקים עוד מהבלילה עד 3/4 גובה התבנית.
  • אופים 12 דקות, מוציאים ומגישים.

 

פשוט יאמי. חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10