אוכל
ריבועי דלעת עם חמאת בוטנים
 ריבועי דלעת   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מאוהבת בדלעת. היא גם מאוד אוהבת חמאת בוטנים. מתוך האהבה הזו נולדו להם ריבועים קטנים וטעימים שמשלבים את הטעמים המיוחדים האלו

מה יש לך עם דלעת? אתם שואלים ובכן דלעת היא.. דלעת היא.. היא כל כך שווה . היא די טעימה אבל אין לה הרבה טעם אז היא מצע מצויין לכל מיני, היא בריאה וממש חסרת קלוריות.  היא לא מתוקה מידי ולא שתלטנית.. נחמדה כזאת את עוגיות הדלעת שבבלוג ב ט ו ח כבר הכנתם!
(ואת המרק דלעת גם) היא פשוט מדהימה בעוגות ועוגיות ומורידה לי את הנקיפות מצפון
טוב טוב... עליתם עלי.. אז מה אלו הריבועים ההיסטריים האלו?
זו מין עוגה רכה ונימוחה מאד (ללא קמח!) עם טעם עדין של חמאת בוטנים ותבלינים היא כל כך קלילה שאפשר בקלות לאכול חצי עוגה ככה בעמידה ליד השיש  (סתם דוגמא, לא קרה לאף אחת שאני מכירה) לא אוהבים חמאת בוטנים(מה?) תכינו אותה עם חמאת שקדים אסף אפילו טוען שהגרסה הזאת היתה טעימה יותר (אבל מה הוא מבין??) והכי חשוב: תספרו לעצמכם שאכלתם דלעת ותלכו לישון עם חיוך מלא קינמון על הפנים (:

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | תבנית פיירקס 25X18 | קושי: קל

מצרכים:

 

½ כוס מחית דלעת** (הסבר בסוף)


½ כוס חמאת בוטנים/ חמאת שקדים


⅓ כוס מייפל אמיתי


 2 ביצים


1 כפית תמצית וניל


½ כפית אבקת סודה לשתיה


1 כפית קינמון ½


כפית ג'ינג'ר

¼ כפית אגוז מוסקט


¼ כפית מלח



לזיגוג:

 

50 גרם אבקת סוכר


½ כפית קינמון


3-2 כפיות מים


אגוזי פקאן קצוצים לקישוט


אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו משמנים+מרפדים בפס של נייר אפיה תבנית קטנה של 18*25.
  • מערבבים היטב את כל החומרים יחד עד אחידות.
  • מעבירים לתבנית, אופים כ-30 עד 40 דקות עד שהעוגה משחימה ויציבה למגע.
  • מצננים לטמפרטורת החדר לפני שחותכים.

מכינים את הזיגוג: [אגב - הזיגוג הוא ממש רק בשביל הרושם - הריבועים ממש טעימים גם ככה]

  •  שמים אבקת סוכר וקינמון בקערה קטנה.
  • מוסיפים כפית מים ומערבבים נמרצות עם מטרפה קטנה, אם צריך מוסיפים עוד מים.
  • חשוב להוסיף כל פעם רק מעט מים כדי לא ליצור זיגוג נוזלי מידי. הזיגוג מתקשה לאחר כמה דקות על העוגה.
  • מניחים כפית זיגוג על כל ריבוע ומקשטים בפקאנים קצוצים.
  • אוכלים מיד.
  • אם אתם מכינים את הריבועים מראש אז תכינו את הזיגוג רק לפני ההגשה.
  • נשמר כחצי יום בחוץ ועד יום במקרר, הריבועים הכי טעימים ביום ההכנה.
     

מחית דלעת - מומלץ להכין יום-יומיים קודם ולשמור בקרור ואז הכנת הריבועים לוקחת עשר דקות:)

  • חותכים חתיכת דלעת קטנה (200-300 גרם) לקוביות (ללא הקליפה).
  • מאדים עם רשת אידוי עד להתרככות.
  • אם אין לכם רשת אידוי  אפשר לבשל את הדלעת במים ואחרי שהיא רכה לייבש אותה היטב.
  • טוחנים במעבד מזון לפירה חלק.
  • שומרים בקירור עד הכנת הריבועים.
  • יוצא הרבה יותר מחצי כוס - אז אוכלם את שארית הפירה בארוחת צהריים עם הרבה מלח ופלפל.

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10