אוכל
כדורי פיסטוקים פריכים
 כדורי פיסטוקים פריכים   צילום : חיה אילונה דר 
חיהל'ה מכינה אותנו לקראת סוף השבוע שפתח עם עוגיות קטנות ופריכות בצורת עיגולים ובטעם ממכר של פיסטוק. מי מכין קפה?

לקראת שבת אני תמיד בודקת את צינצנות העוגיות ודואגת שכולן תהיינה מלאות בעיקר לכבוד שבת בבוקר, שיהיה מה לנגוס עם הקפה של הבוקר ,ולכל מקרה אם יבואו חברים שיהיה מה לכבד ליד הפיצוחים. אבקת הסוכר מוסיפה לרמת הפריכות. חשוב לציין שלפני טבילת העוגיות המוכנות יש לצננן היטב.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה ת'כלס: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 20 כדורים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


1 ו-1/2 כוסות קמח תופח (175 גרם)


150 גרם אבקת סוכר


כוס פיסטוקים


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים בקערת מעבד מזון את החמאה והקמח ומחצית מכמות אבקת הסוכר ומפעילים בפולסים עד ליצירת פירורים.
  • קוצצים גס את הפיסטוקים ומוסיפים לבצק.
  • יוצרים כדורונים קטנטנים ואופים כ-15 דקות.
  • מצננים וטובלים את העוגיות אחת אחת ביתרת אבקת הסוכר.
  • מאחסנים בצינצנצת אטומה כשבועיים.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10