אוכל
עגבניות ממולאות באורז ובצימוקים
 עגבניות ממולאות באורז ובצימוקים   צילום : דניאל לילה 
הממולאים שכולנו מכירים לא חייבים להיות מלאים בבשר, אפשר לקבל אותם גם בגרסה טבעונית. בני סיידא חולק איתנו מתכון נפלא לעגבניות ממולאות באורז וצימוקים

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

6 עגבניות גדולות ובשלות


 

למלית:


3/4 כוס אורז ארוך


50 גרם צימוקים בהירים


1 עגבנייה, מרוסקת


4 כפות שמן זית


3 כפות שמיר, קצוץ


3 כפות פטרוזיליה, קצוצה


1 כף אורגנו, קצוץ


1 כף עלי תימין, מופרדים מהגבעולים


3 כפות עלי נענע, קצוצים


2 בצלים, קצוצים ומטוגנים


מלח, פלפל שחור גרוס


 

לרוטב:


100 גרם רסק עגבניות


1/3 כוס שמן זית


1 בצל, קצוץ דק


2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים


2 כפות אורגנו, קצוץ


מלח, פלפל שחור גרוס


1 כפית סוכר


אופן הכנה:

  • חותכים פרוסה מהחלק העליון של כל עגבנייה, אך משאירים אותה מחוברת.
  • מרוקנים בכפית את תוכן העגבנייה, כך שייווצר חלל עבור המלית. שומרים את התוכן.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • להכנת המלית: מבשלים את האורז במים רותחים (כמו פסטה) כ-5 דקות "חצי בישול" ומסננים.
  • מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המלית.
  • ממלאים את העגבניות בתערובת, מניחים בתבנית אפייה, וסוגרים על המלית בפרוסת העגבנייה.
  • להכנת הרוטב: קוצצים דק את תוכן העגבניות שרוקנו, מערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב ושמים בסיר קטן.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
  • יוצקים את הרוטב על העגבניות, ואופים כשעה וחצי עד להשחמה.
  • מגישים חם, עם לחם טרי.

 

 

המתכון מתוך ספר הספר "אוכל טבעוני" של בני סיידא

 

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים? נסו את אלה:

תבשיל עדשים אפוי עם טחינה

בצל ממולא בהפתעות

מרק עגבניות ופתיתים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10