אוכל
עוגיות דאבל שוקולד
 עוגיות דאבל שוקולד   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מחליטה לצלול חזרה לתחום האהוב והממכר: השוקולד. הפעם, היא חולקת איתנו מתכון מושחת לעוגיות דאבל שוקולד שנמסות בפה

כמה מילים (טוב, די הרבה מילים) על העוגיות האלה: הן טעימות נורא נורא נורא! ו-כן - זה פשוט נורא. אני חושבת שהן בין העוגיות הטעימות שהכנתי. הן שוקולדיות, פריכות מבחוץ עם בפנוכו רך. הן לא מתוקות מידי ואם תבחרו בגרסת התבלינים שלי - תקבלו טעם עמוק ומחמם - אך בהחלט לא משתלט. למרות הכמויות - השוקולד מאפיל על התבלינים ומה שנשאר זה הד רחוק. 


פליז - אל תאפו אותן יותר מידי. מוציאים אותן מהתנור כשהן נראות לא מוכנות ורכות למגע. הסימן היחיד שיהיה לכם זה שהן נראות "יבשות". זאת אומרת - הן עברו משלב של "בצק" לשלב של עוגייה. - להוציא מיד.
הנה מה שאני עשיתי: בפעם הראשונה תאפו 4-5 עוגיות - וכך תבדקו כמה דקות הן "צריכות" בתנור שלכם. חבל לייבש את כולן. 


יאללה - מתכון:

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שלוש וחצי שעות | 24 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

130 גרם שוקולד מריר איכותי [אפשר גם חלב]


¼1 כוסות קמח רגיל [אפשר חצי מלא וחצי רגיל]


כפית סודה לשתייה


¼ כפית מלח רגיל (לא לוותר)


⅓ כוס קקאו לא ממותק באיכות גבוהה


כפית וחצי קינמון טחון -לא חובה


1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (האבקה) - לא חובה


160 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר [ לא - אין מצב לשמן קוקוס - ניסיתי וזה פשוט לא עובד]


⅔ כוס סוכר חום כהה דביק


¼ כוס סוכר לבן כפית תמצית/מחית וניל איכותית


כמה גרגרי מלח גס לקישוט


אופן הכנה: 

  • קוצצים את השוקולד לקוביות קטנות (0.7 מ"מ כזה)  - הכי נוח עם סכין שף גדולה.
  • בקערה בינונית מנפים ביחד את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סודה, קקאו ותבלינים.
  • במיקסר שמים את החמאה הרכה וטורפים כדקה.
  • מוסיפים את שני הסוכרים ואת הוניל וטורפים כשתיים-שלוש דקות עד שהעיסה נראית מעט אוורירית [מידי פעם עוצרים ואוספים עם מרית את כל מה שנדבק לדפנות ולא מתערבב].
  • מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבבים כחצי דקה רק עד לאחידות.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד הקצוץ מערבבים עד לאחידות.
  • עכשיו העיסה נראית לכם פירורית ושהיא בחיים לא תתאחד - אל דאגה!
  • פורסים נייר אפייה על השיש ומניחים עליו חצי מהתערובת.
  • מועכים בידים את התערובות לגוש אחד ומתחילים ליצור גליל ארוך בקוטר 4 ס"מ. נעזרים בנייר האפייה על מנת לגלגל אותו לגליל (כמו סושי).
  • מכווצים את קצוות הנייר כמו סוכרייה ושולחים למקרר לשלוש שעות (או חצי שעה במקפיא).
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של התערובת.
  • כשהגליל קר ויציב - מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
  • פורסים לחתיכות שמנמנות בעובי 2.5-3 ס"מ [אל תדאגו - זה עובד].
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים נאים (3 ס"מ) אופים 7-8 דקות (זה המקום לקרוא שוב את הטיפ למעלה על אפיית יתר!)
  • העוגיות נראות לא מוכנות כשמוציאים אותן!
  • מפזרים כמה גרגרי מלח גס על כל עוגייה ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • שומרים בקופסא אטומה העוגיות הכי טעימות ביום הכנתן אך גם למחרת :)
  • איזה כיף לכם!

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד? נסו את אלה:

 

פונדנט שוקולד עם מקופלת

קאפקייקס שוקולד ומרשמלו

עוגיות שלגיה עם שוקולד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10