אוכל
עוגת גבינה סטייל ניו יורק
 סטייל ניו יורק: עוגת גבינה   צילום : יח"צ 
יש הרבה עוגות קלאסיות, אבל ללא כל ספק עוגת הגבינה תמיד מנצחת אצלנו. והפעם, מתכון מיוחד עם המון טריקים להכנת עוגת גבינה ניו יורקית. פשוט ללקק ת'אצבעות

עוגה עשירה ודחוסה, שמגישים במנות קטנות (וגם אופים בתבנית עגולה לא גדולה). העוגה רוטטת מאוד כשהיא מוכנה, אבל אל דאגה: במהלך הקירור היא תתייצב למרקם המאפשר חיתוך והגשה (אך עדיין קרמי ורך)

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | 24 שעות במקרר | תבנית 24 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים לתחתית:

 
200 גרם פירורי עוגיות חמאה


70 גרם חמאה מומסת 



למלית הגבינה:


750 גרם גבינת שמנת 30% שומן


1 כוס (200 גרם) סוכר


1 כפית תמצית וניל


4 ביצים


1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 


אופן הכנה:

  • מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • טורפים את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.
  • מוסיפים שמנת חמוצה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  • מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא, עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ ברדיד אלומיניום, כדי להבטיח את אטימותה, ויוצקים פנימה את מלית הגבינה.
  • מניחים את התבנית בתוך תבנית המכילה אותה בנוחות ובעלת דפנות גבוהים.
  • יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה.
  • אופים במשך כשעה, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים.
  • כשהעוגה קרה, מוציאים מאמבט המים ומעבירים למקרר ל-24 שעות.
  • שומרים את העוגה במקרר ומגישים אותה קרה.  
  • טיפ השף: להגיש לצד קצפת ורוטב פירות יער.

המתכון באדיבות רם ענתבי, שף רשת קפה ג'ו

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות גבינה מדהימות? נסו את אלה:

 

עוגת גבינה עם פקאנים ושוקולד לבן

עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון

עוגת גבינה עם מוס אננס וציפוי גנאש שוקולד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10