אוכל
תתכוננו לאפקט וואו: עוגת עוקץ הדבורה
 עוגת עקיצת הדבורה   צילום : אריאל עוזרי 
בצק בריוש, קרם שקדים וקרם פטיסייר עם קצת תפוז - מה צריך יותר מזה? עוגת עקיצת הדבורה היא לחלוטין מה שתרצו להגיש כקינוח הבא שלכם

עוגת עוקץ הדבורה, קינוח גרמני מסורתי בשם Bienenstich, מורכבת במקור מבצק שמרים מתוק, שקדים אפויים, פודינג וניל, חמאה ושמנת. האגדה מספרת שדבורה נמשכה מאוד לעוגה ועקצה את האופה - ומכאן שמה. ניתן למצוא את המתכון במספר גרסאות, כמו בצורת מאפינס אם ממש תרצו. שימו לב: אומנם במתכון יש הרבה מצרכים, אבל אל תבהלו - זה הרבה יותר קל ממה שאת חושבים.


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית עגולה 20 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק בריוש:

 

3/4 2 כוסות (380 גרם) קמח


6 כפות (75 גרם) סוכר


2 כפות (25 גרם) שמרים טריים


2 ביצים מידה L


1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) מים קרים


1/2 כפית תמצית וניל


1/2 כפית גרידת לימון


100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


1/2 כפית מלח


 

קרם שקדים:


1 כוס (240 מ"ל) חלב


2 כוסות (220 גרם) אבקת סוכר


50 גרo דבש


2 כוסות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים


2 כפות (20 גרם) קמח


 

קרם פטיסייר תפוז:


100 מ"ל מיץ תפוזים טרי


30 גרם סוכר


2 כפות שטוחות (15 גרם) קורנפלור


2 כפות (25 מ"ל) חלב


4 חלמונים


25 גרם חמאה


אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר בעזרת וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים, הביצים והמים הקרים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הוניל וגרידת לימון וממשיכים ללוש.
  • מוסיפים בהדרגה את החמאה ולשים כ-10 דקות באיטיות ולקראת הסוף מוסיפים את המלח.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר למשך שעה.
  • יוצרים עיגול אחד גדול ומניחים על תבנית אפייה בתוך רינג בגודל 20 ס"מ.
  • מתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח ואופים בחום של 150 מעלות כ-18 דקות.
  • לאחר צינון חוצים את המאפה לשניים.
  • קרם שקדים: בסיר קטן מרתיחים את החלב, גלוקוזה ואבקת סוכר.
  • מנמיכים את האש, מערבבים ומוסיפים לתערובת את השקדים והקמח כאשר התערובת עדיין חמה.
  • מורחים את תערובת השקדים על החצי העליון של הבצק האפוי ומשחימים בתנור ל-10 דקות בחום בינוני של 160 מעלות.
  • קרם פטיסייר תפוז: מרתיחים את המיץ תפוזים והסוכר.
  • בקערית מערבבים היטב קורנפלור, חלב וחלמונים.
  • מוזגים באיטיות תוך כדי בחישה נמרצת את המיץ החם על תערובת החלמונים, ומחזירים את התערובת לבישול על אש בינונית עד להסמכה תוך כדי בחישה מתמדת.
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
  • להרכבה: מזלפים את הקרם פטיסייר תפוז על מחצית בצק הבריוש ומניחים מעל את הבצק האפוי עם ציפוי השקדים, בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10