אוכל
עוגת פרג ושוקולד
 עוגת שוקולד פרג   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מחממת מנועים לקראת פורים ומשלבת שתי אהבות גדולות: שוקולד ופרג לעוגה אחת רכה ונימוחה שמתאימה לסיום כל ארוחה

אני לא אתפלסף על פרג, אני רק אכתוב שאני מאאאאד אוהבת פרג. ושוקולד - עליו, אתם כבר יודעים את דעתי. ובכן השילוב ביניהם נכתב בכוכבים, את העוגה הזאת הכנתי כבר לפני שנה - מיד כשפורסמה בבלוג המעולה של לימור תירוש והיא מובאת בפניכם בשינויים קלים ( המביא דבר בשם אומרו וגו'...) היא כל כך טובה העוגה הזאת - אין בה כמעט קמח - היא רכה ועסיסית כמו בראוני, אבל אוורירית וקלילה. לימור ציפתה את כולה בשוקולד אבל לדעתי מספיקות כמה טיפות לקישוט ואפילו אותן לא צריך. אל תגלו לאנשים-מוזרים-שלא-אוהבים-פרג, שיש בה פרג - והם לא יגלו לעולם.


אז שיהיה חג שמח?
יאללה בכיף - שיהיה

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | תבנית 24 או 26 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות קטנות


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


4 ביצים בטמפרטורת החדר (חשוב! - לא לרמות)


קורט מלח


25 גרם (½2 כפות קמח תופח)


75 גרם (¾ כוס) פרג טחון טרי טרי (אל תשתמשו בשום אופן בפרג מהסופר - מוטב שתכינו עוגה אחרת)


2 כפות אבקת קקאו איכותית


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • משמנים תבנית בגודל 22-24 ס"מ. אני השתמשתי בתבנית (אמייל מהממת) בגודל 18X25.
  • שמים שוקולד, חמאה וסוכר בקערה חסינת חום.
  • מניחים אותה על בן-מארי (סיר עם מים כמעט רותחים) ומערבבים בסבלנות ובאהבה עד שהכל נמס והתערובת אחידה ומבריקה (וטעימה!).
  • נותנים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר ועוברים להקצפת הביצים:
  • בקערת מיקסר (עומד) שמים ביצים+מלח ומקציפים כ10-7 דקות (כן!) עד שנהיה קצף גבוה ויפהפה.
  • מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים בזרם דק את השוקולד המצונן. מערבבים - אבל לא יותר מידי.
  • מנפים לתוך קערה קטנה את הקמח והקקאו, מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב.
  • מורידים את הקצף והשוקולד מהמיקסר, מוסיפים את תערובת הפרג-קמח-קקאו ובעזרת מרית מקפלים ומערבבים בעדינות, על מנת לא לשבור את הקצף.
  • לא מערבבים יותר מידי - גם אם נראה לכם לא אחיד - זה מסתדר באפייה.
  • מעבירים לתבנית המשומנת ואופים כ-25 דקות.
  • תתחילו לבדוק עם קיסם אחרי 20 דקות.
  • העוגה מוכנה כשיש פירורים לחים על הקיסם והיא יכולה אפילו להיות מעט רטובה במרכז. היזהרו מאפיית יתר!

 

רוטב שוקולד (שוב - בעיניי - ממש לא חובה - סתם תוספת רושם)

 

  • קוצצים קטן 50 גרם שוקולד מריר.
  • שמים בקלחת אמייל ורודה -80 מ"ל שמנת ומביאים לסף רתיחה.
  • מוסיפים את השוקולד וממתינים חצי דקה.
  • מערבבים היטב עד שאחיד ומבריק.
  • מזלפים על העוגה ואפשר גם להגיש בצד כרוטב (ליד הגלידה - ברור).
  • שומרים את העוגה עטופה היטב בטמפרטורת החדר כיומיים ויותר מכך - בקירור; אך העוגה הכי טעימה ביום הכנתה.

 

מומלץ מאד לחמם מעט לפני ההגשה :)

תהנו!

 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים לפורים? נסו את אלה:

טארט פרג ושוקולד

טארט אגסים ופרג

אוזני המן במילוי בטטות ובצל מטוגן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10