אוכל
מתכון לסלמון בסגנון שנחאי
 סלמון שנחאי   צילום : בועז לביא 
ארוחת צהריים מרעננת ובריאה: פילה סלמון ברוטב אסייתי שיכול להקפיץ את הטעם. מתכון פשוט וטעים של השף אבישי בדור

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

נתח סלמון טרי, כ- 200 גרם למנה


מעט סויה


1 גזר


1 זוקיני


1 פלפל מתוק אדום


חופן תרד


1 גבעול בצל ירוק


10 עלי בזיליקום


1 שן שום, פרוסה


1 שורש ג'ינג'ר


100 גרם בורגול גס, מבושל


2 כפות שומשום שחור


אופן הכנת הבורגול והירקות:

  • חותכים את כל הירקות בצורה ארוכה ודקה, ממש כמו גפרורים.
  • במחבת גדולה מטגנים את השום והג'ינג'ר כדקה.
  • מוסיפים את הירקות הקשים (זוקיני, גזר ,פלפל) ומקפיצים כשתי דקות.
  • מוסיפים את הירוקים (תרד, בצל ירוק, בזיליקום) וממשיכים להקפיץ.
  • מוסיפים את הבורגול ומערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.

הכנת הסלמון:

  • מחממים מעט שמן זית במחבת ובמקביל מברישים את נתח הדג בסויה.
  • כאשר המחבת חמה מניחים את הסלמון על צד העור וצולים עד שהדג מקבל גוון ורדרד.
  • הופכים את הדג ומטגנים לעוד כחצי דקה.
  • כאשר הסלמון מוכן יש לפזר מעליו מעט שומשום שחור ולהניח על מצע הירקות והבורגול.

 

 

המתכון באדיבות אבישי בדור, השף הראשי של רשת קפנטו

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

פילה דניס אפוי עם עגבניות טריות

דג מרוקאי אסלי כמו שאוהבים

קארי דגים הודי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10