אוכל
סלט חצילים עם טחינה
 שלוש, ארבע: לעבודה! סלט חצילים עם טחינה   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט מסדרת לנו מתכון קל הכנה וטעים בטירוף לסלט חצילים וטחינה, כמו במסעדות - אבל הרבה יותר טוב. מעט מוצרים, מינימום זמן עבודה ומקסימום טעם

אז נכון יש האנשים האלה שמכינים סלטי חצילים בבית? אז אתם רוצים להיות גם כאלה? מה לא? רוצים, בטח שרוצים! בסוף הקריאה אתם תהיו במרחק של שעה ושלוש דקות מסלט חצילים ביתי הורס ומהמם ורק שתבינו - השעה היא שעה של מנוחה שאני מעניקה לכם בזמן שהחצילים שלכם מזיעים את נשמתם בתנור הסלט הזה כ"כ פשוט וטעים - ממש לא המצאתי כלום פה - זה מתכון בסיסי וידוע הדבר היחיד הוא -  שאני מנסה לשכנע אתכם אשכרה להכין אותו.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: שעה ו-5 דקות | 700 גרם נטו סלט | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

3 חצילים, מבריקים וטריים


1/3 צרור פטרוזיליה, שטוף ונקי


שן שום בינונית, מקולפת


מיץ מחצי לימון קטן


1/3 כוס טחינה גולמית


כפית מלח (או פחות)


חצי כפית פלפל שחור (או יותר)


אופן הכנה:

  •  קולים את החצילים: מחממים תנור ל־200 מעלות.
  • מניחים את החצילים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה קולים אותם 45-60 דקות.
  • לאחר הקלייה ממתינים מספר דקות שהם יתקררו מקלפים אותם - הקליפה יורדת ממש בקלות.
  • מניחים את בשר החצילים במסננת ומועכים קצת כדי שיצאו הנוזלים.
  • מעבירים למעבד מזון.
  • מוסיפים את כל שאר החומרים.
  • טוחנים עד למרקם חלק ואחיד.
  • מתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל ולימון (ואם אתם אנשי שום אז אפשר להוסיף עוד שן).

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10