אוכל
עוגיות אלפחורס לפסח
 רך, נימוח וטעים בטירוף. אלפחורס בלי קמח!   צילום : קרן ביטון כהן 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, מכינה את המטבח לקראת פסח ומציעה לנו בשבועות הקרובים רעיונות נפלאים לקינוחים שלא תשימו לב שאין בהם קמח! והפעם, אלפחורס ממכרים

כמו כל שנה, אני מעלה לעוגות של נעה תמונה של המצה הרטובה שלי עם המון נוטלה, ואתם בטח כבר יודעים שאני מכורה לנוטלה. אבל אז.. הגיעו העוגיות האלה שגם הן התווספו לרשימת ההתמכרות שלי בפסח. עוגיות אלפחורס רכות כל-כך שלא משנה למי תעניקו אותן, הם לא יאמינו שהן כשרות לפסח! מניסיון כל מי שטעם לא ידע שזה כשר לפסח מרוב שזה טעים. העוגיות עצמן רכות רכות, קלות להכנה ומלאות בריבת-חלב וקוקוס לקישוט.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 40 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים: 

 

150 גרם חמאה


100 גרם אבקת סוכר


2 חלמונים


1 תמצית וניל


גרדה מחצי לימון


150 גרם קורנפלור


75 גרם קמח תפוחי אדמה


כפית אבקת אפייה


צנצנת ריבת חלב


100 גרם קוקוס


אופן הכנה:  

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה בטמפרטורת החדר ואבקת הסוכר.
  • שהתערובת קרמית ואחידה, מוסיפים בדרגה את החלמונים ולאחר מכן גם את תמצית והוניל.
  • בקערה מערבבים את האבקות ולאחר מכן מוסיפים אותם למיקסר ומעבדים במהירות בינונית.
  • עוטפים בניילון נצמד, בצורת ריבוע ומניחים במקרר כשעתיים.
  • מרדדים את הבצק לעובי 2.5 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 או 5 ס"מ.
  • מכניסים לתנור ואופים עד שהקצוות מזהיבות אבל העוגייה עדיין בהירה, במשך 10-13 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים את העוגיות.
  • מזלפים על חצי מכמות העוגיות ריבת חלב ויוצרים סנדביץ'.
  • מסובבים את הסנדביץ' מעט כדי שהריבת חלב תצא קצת החוצה והקוקוס ידבק.
  • טובלים בקוקוס ומגישים.

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים לפסח? נסו את אלה: 

 

עוגיות שקדים נמסות על הלשון

עוגת גבינה ואגסים עם קלתית שקדים

בראוניז ריבת חלב וגבינה ללא קמח

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10