אוכל
פבלובת שוקולד עם קצפת ותותים
    צילום : אפרת ליכטנשטט 
גם אפרת ליכטנשטט מוציאה את הקמח מהמטבח ומפנה מקום לקינוח שמתאים לכל ימות השנה: הפבלובה! אבל, היא מזהירה: אל תשאירו אותה לבד

הנה קינוח שאני לא יכולה לעמוד בפניו, פבלובה! גיליתי שאני פשוט לא יכולה להפסיק לאכול ממנה מרוב שהיא טעימה. השילוב הזה של מרנג פריך מבחוץ, עם פנים רך ומרשמלואי בשילוב שוקולד אוי אוי. אז הייתה לי קצת דילמה אם לפרסם אותה בעיקרון אני לא חושבת שלאכול פבלובות זה דבר חכם (חסימת עורקים, התקפי לב וכאלה) אבל זה קצת מתיפייף מצידי אחרי כל העוגיות שאני מספרת לכם עליהן. אז החלטתי לפרסם עם אזהרה: להכין אותה רק כשבאים למעלה משישה אורחים לארוחת ערב כדי שהיא תיגמר. (ליל הסדר עונה על הקריטריון) לשלוח עם האורחים (הרזים האלה!) את מה שנשאר. (מה אכפת לנו אם יהיה להם צינתור?!) מבוסס על המתכון הזה מהבלוג המצויין brown eyed baker

 

חג שמח - שמח - ושיעבור כבר, הא?

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 4 שעות | מתאים ל-8 אנשים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

5 חלבונים בטמפרטורת החדר (חשוב שלא תיכנס אף טיפת חלמון ולכן תעבדו לאט)


כוס ו-1/4 סוכר


1/4 כפית מלח


1 כף קורנפלור


1/4 כוס אבקת קקאו איכותית (לא שוקולית)


1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (או שוקולד מריר קצוץ קטן)



להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה %38 (250 מ"ל)


1/2 סלסלת תותים, חתוכים לקוביות


אופן הכנה:

 

קודם כל נרגעים - זה רק פבלובה

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליו מעט קורנפלור.
  • שמים בקערת מיקסר נקייה ויבשה את החלבונים והמלח.
  • מקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  • מתחילים להוסיף את הסוכר לאט-לאט ובהדרגה.
  • ממשיכים להקציף כ-9 דקות (כן!), כעבור 9 דקות הקצף יציב ומבריק.
  • מוסיפים את הכף קורנפלור ומקציפים עוד כחצי דקה.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את הקקאו: מקפלים בעדינות עם מרית - וקצת לפני שהוא נטמע לגמרי -
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס. כעת מקפלים עד שהתערובת אחידה - שוב, לא יותר מידי.
  • מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • יוצרים ערמה גדולה באמצע בצורת כדור "חופשי".
  • יוצרים גומה לא עמוקה במרכז הכדור ומכניסים לתנור.
  • מורידים את חום התנור ל-120 מעלות.
  • אופים כשעה וארבעים דקות עד שהפבלובה קשה מבחוץ (אפשר לנעוץ קיסם ולהרגיש שהפבלובה פריכה מבחוץ אך רכה מפנים).
  • מכבים את התנור ונותנים לפבלובה להתקרר לגמרי בתוך התנור עם דלת סגורה (לפחות שעתיים-שלוש).

להגשה:

 

  • מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד שהיא יציבה (2-3 דקות).
  • אפשר להוסיף כף סוכר - לדעתי אין צורך כי הפבלובה מאד מתוקה.
  • מעבירים בזהירות את הפבלובה לצלחת הגשה ועורמים עליה ערמת קצפת.
  • על הקצפת ערמת תותים חתוכים ומגישים מיד.
  • מיד!

 

כאמור - אורזים את השאריות בקופסא סגורה היטב עם דבק מאסקינג-טייפ ונותנים לאורחים לקחת הביתה. תגידו להם לשמור בקירור עד יומיים!

 

אם אתם מכינים את הפבלובה מראש: בגלל שהיא גדולה ודי שבירה - מומלץ להכין מראש מגש גדול/קופסא שאפשר לשמור בה את הפבלובה. ולא להרים את הפבלובה בחוסר זהירות אלא עם סכין פלטה ארוכה.

 

שומרים את הפבלובה המוכנה בקופסא אטומה/ארוזה היטב במקום קריר עד ההגשה (עד 4 ימים) הרעיון הוא שלא תיכנס אף טיפת לחות.

 

 

יאמי! אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10