אוכל
פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות
 אפשר גם עם פרורי קורנפלקס מלמעלה. פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות   צילום : קרן ביטון כהן 
המילה "פשטידה" הפכה לאיסור עבור אלו שלא יכולים לאכול קמח. אבל שימו לב למתכון הבא: פשטידה מושלמת לשבועות עם כרישה ופטריות מטוגנות בחמאה - וללא גלוטן!

סוג מתכון: חלבי| זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

20 גרם חמאה


1 כרישה גדולה או 2 כרישות בגודל בינוני (בערך 300 גרם), חתוכה לטבעות בעובי 1 ס"מ


1 סלסלת פטריות (בערך 250 גרם), חתוכות גס


קורט עלי טימין טריים או יבשים


2 גביעי קוטג' (250 גרם כל אחד)


1 גביע יוגורט (150 מ"ל)


4 ביצים


5 כפות קורנפלור או קמח ללא גלוטן


100 גרם גבינה צהובה מגוררת (למשל קשקבל)


מלח ופלפל


3 כפות קורנפלקס תלמה ללא גלוטן, טחון לפירורים גסים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את החמאה בסיר.
  • מוסיפים את הכרישה והטימין ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב בערך 10 דקות, עד שהכרישה התרככה.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3 דקות נוספות, ואז מכבים את האש ונותנים לירקות להתקרר.
  • אם הצטברו נוזלים בתחתית הסיר, מעבירים את הירקות למסננת כדי להיפטר מהם.
  • מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים וכל שאר המצרכים ליצירת בלילה אחידה.
  • מוסיפים את הפטריות והכרישה ומערבבים פנימה, ואז מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  • זורים מעל את פירורי הקורנפלקס.
  • אופים 30 דקות, עד שהפשטידות מזהיבות מלמעלה והתייצבו.
  • נותנים לפשטידות להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.

 

 

ועכשיו עם פרורי קורנפלקס. פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות קרן ביטון כהן

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach
 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

שניצל בציפוי קורנפלקס

לביבות ברוקולי ויוגורט

בראוניז עם עוגיות שוקולד-צ'יפס

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10