אוכל
שילוב מנצח: בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס
 בהחלט שילוב מנצח: בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס   צילום : קרן ביטון כהן 
לא תאמינו שזה ללא גלוטן: בראוניז שוקולד מושחת שבתוכו עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות ונימוחות. אתם עוד כאן?

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | תבנית מלבנית בגודל 16X22 או ריבועית בגודל 20X20 | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבראוניז:

 

200 גרם שוקולד מריר איכותי


200 גרם חמאה


150 גרם (¾ כוס) סוכר


100 גרם שקדים פרוסים


4 ביצים


3 כפות קורנפלקס תלמה ללא גלוטן, טחון לפירורים


 

לעוגיות השוקוצ'יפס:


160 גרם (1 כוס+כף גדושה) קמח ללא גלוטן לעוגיות (להשיג בחנויות טבע)


100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר


60 גרם (1/4 כוס+כף שטוחה) סוכר לבן


60 גרם (1/4 כוס+כף שטוחה) סוכר חום


100 גרם שוקולד צ'יפס


1 ביצה


½ כפית שטוחה סודה לשתיה


½ כפית תמצית וניל (רשות)


קורט מלח


 

מתחילים בהכנת הבראוניז:

  • טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים יחדיו לאבקה במעבד מזון (לחילופין, ניתן להשתמש באבקת סוכר ושקדים טחונים בכמויות זהות לרשום במתכון).
  • ממיסים את החמאה והשוקולד בפולסים במיקרוגל, או בקערה שממוקמת מעל סיר עם מים מבעבעים.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נותנים לתערובת השוקולד להתקרר מעט, ואז מערבבים פנימה את את הביצים, אחת אחרי השנייה, ואז את שאר המצרכים.
  • יוצקים לתבנית משומנת בגודל 16X22 או ריבועית בגודל 20X20.
  • מעבירים למקפיא לשעה (לא לדלג על שלב זה, אחרת העוגיות שוקעות עמוק מדי), בזמן שמכינים את בצק העוגיות.

 

מכינים את העוגיות:

  • בקערה בעזרת מטרפה, או במעבד מזון עם וו גיטרה, מקציפים היטב את החמאה עם שני סוגי הסוכר, כ-2 דקות או עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית מעט.
  • מערבבים פנימה את הביצים, תמצית הוניל והמלח.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ללא גלוטן עם הסודה לשתייה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה בהדרגה עד שמתקבל בצק. חשוב לא לערבב יותר מדי.
  • מקפלים פנימה את שבבי השוקולד.
  • מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

משלבים את הבלילות ואופים:

  • מוציאים את התבנית עם בלילת הבראוניז הקרה ואת בצק העוגיות מהמקרר.
  • לוקחים כפית גדושה מבצק העוגיות ומגלגלים לכדור.
  • מניחים בפינה של בלילת הברואניז ועל פעולה זו חוזרים עוד 11 פעמים, עד שיש 12 כדורי בצק עוגיות במרווחים שווים (אם אופים בתבנית מרובעת יוצרים 16 כדורים קטנים).
  • מעבירים לתנור ואופים 40 דקות, שהעוגיות מזהיבות ובלילת הבראוניז מתנפחת ומתחילה להתבקע.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לבלילה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים.
  • טיפ: עדיף להוציא את בלילת הבראוניז מהתנור שניה לפני שהיא מוכנה לחלוטין, כדי שתישאר רכה ועשירה.

 

משאר בצק העוגיות ניתן להכין עוגיות כרגיל באופן הבא:

  • לוקחים כפית גדולה מהתערובת , מגלגלים אותה לכדור ומניחים בפינת תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק, מניחים את העוגיות במרווחים גדולים (יצאו לכם משהו כמו 12 עוגיות, תלוי בתבנית בה משתמשים).
  • אופים 15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות מזהיבות.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לפני שמתנפלים.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach
 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

שניצל בציפוי קורנפלקס

לביבות ברוקולי ויוגורט

פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10