אוכל
עוף ופלפלים עם קשיו
    צילום : דניאל לילה 
המנה התאילנדים שישראלים אוהבים לאהוב: עוף ופלפלים עם קצת חריף והרבה אגוזי קשיו שתופסים את הטעם המתקתק. מתכון נפלא של אורלי פלאי-ברונשטיין

מוקפץ קליל ומתקתק שכולם יאהבו. את הרוטב הסמיך והעשיר אפשר להפוך לעוקצני ובועט (וקרוב יותר לרוח התאילנדית) אם מגדילים את כמות רוטב הצ'ילי החריף.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים: 

 

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ


3 כפות שמן (רצוי שמן אורז ואפשר כל שמן ניטרלי אחר)


3 שיני שום, כתושות


1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ


2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (מופרדים לחלק הלבן והירוק)


12 פלפלים קטנים ומתוקים (מזן טינקרבל או רמירו), פרוסים


1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא מומלחים) וקלויים


 

למרינדה:

1 כף קורנפלור (עמילן תירס) מומס ב-3 כפות מים


2 כפות סויה בהירה של Healthy Boy


 

לרוטב צ'ילי יין:

3 כפות יין לבן


2 כפות רוטב צ'ילי מתוק של Healthy Boy


2-1 כפיות רוטב צ'ילי חריף של Healthy Boy


1/2 כוס מרק עוף


2 כפות רוטב סויה בהירה של Healthy Boy


קצת הסבר על הרטבים:

  • רוטב סויה בהירה מבוסס על פולי סויה מותססים. תהליך התסיסה מפיק רוטב מלוח, שטעמיו מתפתחים על הלשון. אין מאכל אסיאתי ששלם בלעדי הרוטב הזה.
  • רוטב צ'ילי מתוק שילוב בין אחוזים גבוהים של צ'ילי אדום ושום לסירופ מתוק. מתאים לשילוב בתבשילים, מרקים, מרינדות וכן כרוטב טבילה למטוגנים/מאודים.
  • רוטב צ'ילי חריף מרקם סמיך וחריפות גבוהה בזכות שפע צ'ילי גרוס. מתאים לתיבול מרינדות, תבשילים ומרקים.

 אופן הכנה:

  • מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את נתחי העוף ל-30 דקות.
  • מערבבים את חומרי רוטב הצ'ילי יין ושומרים להמשך.
  • מחממים ווק עם שמן אורז על להבה גבוהה ומטגנים שום, פלפל חריף ואת חלקו הלבן של הבצל הירוק במשך דקה-שתיים.
  • מוסיפים את העוף ומקפיצים או מערבבים כ-3 דקות או עד שהעוף מוכן (חלקו הפנימי הופך אטום). אם חסרים נוזלים, מוסיפים כף מרוטב הצ'ילי יין.
  • מוסיפים פלפלים ומקפיצים דקה-שתיים או עד שהפלפלים מתרככים מעט.
  • מוסיפים אגוזי קשיו ואת הרוטב המוכן ומקפיצים דקה-שתיים עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  • מגישים על אורז לבן. אוכלים מייד. 

גיוון: מחליפים את הפלפלים הקטנים בפלפל אדום, צהוב, כתום או ירוק אחד גדול חתוך לקוביות.

 

לעוד כתבות ומתכונים מאתר "על השולחן" >> לחצו כאן

 

מחפשים עוד מתכונים בניחוח אסייתי? נסו את אלה:

פרגית עוף בקארי אדום עם בזיליקום ושעועית

ספרינג רולס: דפי אורז ממולאים דג ועשבי תיבול

מתכון מושלם לפאד-תאי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10