אוכל
עוגת גבינה (ללא גבינה) הדרים ופסיפלורה
    צילום : דרור קליש 
תכירו את עוגת הגבינה הכי בריאה שתיתקלו בה: עוגת גבינה ללא גבינה שמבוססת על המצרכים הכי טבעיים שיש. שירי מזור עם מתכון בריא (וטבעוני) שידהים את האורחים

עוגה זו באה מתוך זרם בריאותי אשר דוגל באכילת מזון טבעוני- נא, כלומר ללא בישול או חימום. מבחינה בריאותית הערכים התזונתיים נשמרים כמעט במלואם ומקבלים עוגה שהיא למעשה אוכל שלא עבר שום עיבוד (ואיבוד) אלא רק שינה את צורתו. הקרם החמצמץ מזכיר מאוד טעם של גבינה עשירה והתחתית מהווה מצע מפנק ברמיזה עדינה של שוקולד. השילוב בין הטעם לבריאות במקרה הזה- מנצח!

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: לילה + שעה וחצי | תבנית 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לשכבה הראשונה (קרסט תמרים שקדים וקקאו)

 

160 גרם שקדים


40 גרם שיבולת שועל


11 תמרים מזן מג'הול, מגולענים


3 כפות שבבי קקאו גרוסים (זמין בחנויות טבע/תבלינים)


50 מ"ל מים


 

לשכבה השניה (קרם "גבינתי" עשיר בטעם הדרים ופסיפלורה)

 

100 גרם פסיפלורה קפואה (זמין בחנויות טבע)


3 כוסות קשיו


1 כוס ו-1/2 מיץ תפוזים


3 כפות מיץ לימון


3 כפות שמן קוקוס


4-5 כפות ממתיק נוזלי (אגבה, דבש)


50 גרם קליפת תפוז


50 גרם קליפת לימון


 

אופן הכנה:

  • על מנת להכין את השכבה הראשונה של העוגה, מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים בפולסים למרקם גרגירי ודביק.
  • משטיחים על גבי תבנית ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • טוחנים את הפסיפלורה עם מיץ התפוזים ומסננים מגרענים בעזרת מסננת.
  • מכניסים את הנוזל הצלול שהתקבל יחד עם כל החומרים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד למרקם משחתי וקרמי.
  • מעבירים את הקרם על שכבת הקרסט שהייתה במקפיא.
  • משטיחים את הקרם לגובה אחיד ומכניסים למקפיא לעוד חצי שעה.
  • שהקרם מעט קשיח מקשטים בפירות העונה ומכניסים למקפיא למשך הלילה.
  • מגישים קר.

שירי מזור היא נטורופתית, שפית לבישול בריא ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא.
לאתר האינטרנט שלה >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים בריאים של שירי? נסו את אלה:

קציצות קינואה אפויות "כמו מטוגן"

פוקצ'ות מתובלות "פיצה סטייל" ללא גבינה
סלט/תבשיל פריקי ובצלים צלויים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10