אוכל
ממרח אפונה וטחינה
 תכינו את הלחם מראש, קשה לעמוד בפיתוי. ממרח אפונה וטחינה   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט הציצה בספר בישול צרפתי ולא יכלה להוריד את העיניים ממתכון אחד קסום. וככה, ב-5 דקות, היא הכינה ממרח אפונה וטחינה מושלם וטעים

התגלגל לידיי ספר על אוכל מהסוג שעושה לי דפיקות לב מהירות - ספר שחברה סחבה בתיק כל הדרך מפריז. 
והכל הכל אני רוצה לטעום, רוצה לאכול את התמונות עם הכריכה ונתקלתי במתכון שידעתי שהוא יהיה טעים. גאוני.

רק מלקרוא אותן כבר היה לי רוק בפה ולא האמנתי שאין לי אפונה בפריזר (לאיזה מין אנשים אין אפונה בפריזר??)

אז אני מעבירה אותו אליכם ושולחת אתכם למטבח, כי אתם פשוט חייבים קצת טיפה מהגאונות הזאת על הלחם שלכם ממרח אפונה וטחינה/ מהספר המדהים Le Pain Quotidien Cookbook בשינויים קלים:

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 10 דקות | רמת קושי: קל מאוד

מה צריך?


כוס אפונה עדינה קפואה*


3 כפות טחינה גולמית איכותית


1 ו-1/2 כפות מיץ לימון


1 כף שמן זית


מלח ופלפל לפי הטעם


 

*אפשר גם לא עדינה. האפונה העדינה היא יותר טעימה בעיניי והקליפה שלה דקה יותר.

 

 

צ'יק-צ'ק וזה מוכן. ממרח אפונה וטחינה אפרת ליכטנשטט

אופן הכנה:

  • מחממים במיקרוגל את האפונה כחצי דקה כדי שלא תהיה קפואה או שמפשירים רבע שעה בטמפרטורת החדר.
  • מכניסים את האפונה למעבד מזון ומוסיפים את כל שאר החומרים.
  • מעבדים כדקה עד שנהיה ממרח אחיד.
  • טועמים ומוסיפים מלח-פלפל-לימון לפי הצורך.

 

מי שטוב לו ושמח כף ימרח! ממרח אפונה וטחינה אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכונים למרוח על הלחם? נסו את אלה:

ממרח אבוקדו בצ'יק-צ'ק

קרם חצילים וסילאן

איקרה ביתית לבנה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10