אוכל
גרנולה ללא גלוטן
 גרנולה ללא גלוטן   צילום : fotolia 
כולם יודעים שגרנולה נחשבת מזון בריאות בגלל תערובת הדגנים המצויה בתוכה. אבל מה עושים אלו שלא אוכלים גלוטן וצריכים לברור? מכינים בבית גרנולה בריאה ונפלאה משלהם

אין דבר טוב יותר מלפנק את הילדים בארוחת בוקר בריאה ומזינה לפני בית הספר. גרנולה ביתית, אמיתית , עשירה בפירות יבשים, עם ברנפלקס ללא גלוטן של תלמה, העשיר בסיבים תזונתיים ומכיל דגנים מלאים מאפשרת להתחיל את הבוקר בכייף

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות קטנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1/4 כוס שמן קנולה (אפשר 1/2 כוס ואז לא מוסיפים מים)


1/4 כוס מים


1/2 כוס סירופ אגבה/סילאן


1/2 כוס אגוזי ברזיל, קצוצים


1/2 כוס אגוזי מקדמיה, שבורים לחצי


1/2 כוס אגוזי קשיו


1/2 כוס שקדים, שבורים


1/4 כוס גרעיני חמניה


1/4 כוס גרעיני דלעת


1/4 כוס פיסטוק חלבי


4 כוסות ברנפלקס ללא גלוטן של תלמה


1/2 כפית קינמון (או לפי הטעם)


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות). אפשר לאפות גם בחום גבוה יותר ולקצר את זמן האפייה - אך פעולה זו תפגע בערכים התזונתיים של המרכיבים.
  • בשתי קערות נפרדות מערבבים את המצרכים הרטובים והיבשים לחוד (הקינמון נחשב מצרך יבש).
  • שופכים את קערת הרטובים לקערת היבשים, מערבבים היטב.
  • לאחר הערבוב חשוב לבדוק: שאין יותר מידי נוזלים, ויחד עם זאת שכל המרכיבים היבשים הורטבו.
  • מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
  • שופכים את הגרנולה שזה עתה יצרנו לתבנית, משטחים לגובה אחיד ואופים בתנור כ-40-45 דקות.
  • מערבבים מידי פעם בעדינות.
  • מצננים את הגרנולה ומגישים עם יוגורט או חלב.
  • לקראת ההגשה ניתן להוסיף פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות או חמוציות) או פירות טריים חתוכים.

 

בקרו באתר של שי ללא גלוטן >> לחצו כאן

 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

פשטידת גבינות עם כרישה ופטריות

בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס

שניצל בציפוי קורנפלקס

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10