אוכל
עוגת גבינה ללא קמח
    צילום : קרן ביטון כהן 
לא כולם יכולים (או רוצים) לאכול עוגות עם קמח לבן, ולכך יש הרבה מאוד תחליפים טעימים לא פחות. הקונדיטור אורן בקר חולק איתנו מתכון מעולה לעוגה שתגנוב את ההצגה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתחתית:


3 ביצים שלמות


60 גרם סוכר


40 גרם קמח תפוח אדמה


30 גרם קורנפלור


 

למלית:
¾ 2 גביעים (670 גרם) גבינה לבנה (9% שומן)


4 ביצים


¾ 2 גביעים (535 מ"ל) שמנת חמוצה (15% שומן)


1/5 1 כוסות (240 גרם) סוכר


½ כוס קמח תפוחי אדמה


1 כפית תמצית וניל


1 כף קליפת לימון מגוררת


 

לקישוט:
פירות חתוכים (תאנים, תותים, פירות הדר, אפרסקים, שזיפים)


1 חבילה ג'לי אינסטנט בטעם הרצוי, מוכן לפי ההוראות


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את התחתית: מקציפים ביצים עם סוכר לקצף יציב.
  • מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומקפלים בעזרת לקקן כך שהמסה לא תישבר.
  • מרפדים את התבנית העגולה בנייר אפייה, שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים.
  • מכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד התייצבות.
  • מוציאים מהתנור, מצננים ומנמיחים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • מכינים את המלית: בקערה מערבבים עם מטרף ידני גבינה, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, קמח תפוחי אדמה, תמצית וניל וקליפת לימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת שהתקבלה מעל התחתית האפויה.
  • מכניסים לתנור (שחומם ל- 150 מעלות) במשך 50 דקות, עד שהקרום העליון של העוגה מזהיב ויציב למגע.
  • מוציאים מהתנור ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה.
  • מקשטים את העוגה בפירות טריים חתוכים ויוצקים מעל ג'לי מוכן.
  • מכניסים לשעה במקרר, עד שהציפוי מתייצב. מגישים קר.

מחפשים עוד מתכונים לעוגות גבינה של אורן בקר? נסו את אלה:

 

עוגת מוס גבינה דיאטתית

עוגת שמרים ריקוטה ללא סוכר

עוגת גבינה מפוארת וחגיגית

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10