אוכל
צפו: איך מכינים כנאפה ביתית
זה תמיד מרגש להגיע לדוכן כנאפה: הריח, הטעם והביס שמפצפץ את כל אטריות הקדאיף. שף חגי לרנר מבית הספר "בישולים" מראה לנו איך להכין כנאפה בבית בקלות עם טריק קטן שעושה את כל ההבדל
וידיאו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | מנה אחת גדולה | רמת קושי: בינוני

מצרכים לגבינה:

 

1 ליטר חלב


150 מ"ל שמנת מתוקה


50 גרם יוגורט


50 מ"ל חומץ


1/2 כף שטוחה מלח


 

לסירופ:

 

200 גרם סוכר


200 גרם מים


1 כף מי ורדים/ פריחת הדרים/ מי זהר


קליפת תפוז


קליפת לימון


 

לכנאפה:

 

250 גרם אטריות קדאיף (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות)


125 גרם חמאה מזוקקת


30 גרם פיסטוקים קלויים ושבורים


מכינים את הגבינה:

  • מכינים מראש קערה גדולה ועליה מסננת עם חורים גדולים. על המסננת מניחים חיתול בד (ניתן לרכוש בבתי מרקחת או בסופר-פארם).
  • מביאים חלב ושמנת, תוך כדי בחישה, עד לסף רתיחה (אם יש ברשותכם מד-חום לבישול, תגיעו עד ל-94 מעלות).
  • מוסיפים את היוגורט ובוחשים בעדינות.
  • מוסיפים את החומץ תוך ערבוב איטי עד שמי הגבינה הופכים לצלולים וזהבהבים.
  • מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מעבירים את כל התערובת לחיתול לניקוז הנוזלים ומצננים מעט.

מכינים את הסירופ:

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
  • מוסיפים מי ורדים/הדרים/זהר ושומרים חמים.

מכינים את הכנאפה:

  • ממיסים חמאה במחבת.
  • שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומעסים עם הידיים עד שהכל שומני.
  • מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ.
  • משטחים חצי מכמות האיטריות על המחבת תוך כדי הידוק.
  • מסדרים מעל את הגבינה בשכבה אחידה ומעליה את יתרת האיטריות.
  • מטגנים במשך 5-6 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד הזהבת החלק התחתון.
  • הופכים את הכנאפה על צלחת.
  • מחזירים למחבת ומטגנים את הצד השני עד להזהבה.
  • מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסירופ.
  • מפזרים פיסטוקים ומגישים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10