אוכל
סלט מלפפונים ג'ינגר ושום
 סלט מלפפונים ג'ינגר ושום   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט החליטה לרענן לנו את הקיץ והוציאה את כל המצרכים שעושים בריזה בטעם: מלפפונים, ג'ינג'ר ושום שהופכים יחד לסלט נפלא וקייצי

תשמעו - אתם הולכים לאהוב את הסלט הזה!
קודם כל - הוא של אוטולנגי ואתם כבר יודעים שאוטולנגי זה אלוהים* אז חוצמזה שזה של אוטולנגי, הרשתי לעצמי להוסיף לסלט תפוח ירוק וזה שידרג אותו לגמרי.

זה סלט חריף - אבל חריפות נעימה כזאת של ג'ינג'ר ושום, כמו לפתוח חלון ולקבל בריזה קרירה ישר לפנים ומלפפונים זה אחד הירקות - אם לא ה (עוד מותר להשתמש בביטוי הזה? נראה לי שלא..:( ) ותמיד יש יותר מלפפונים ממה שצריך.

נכון - יש פה גם שמן שומשום וחומץ אורז, וזאת הזדמנות מצויינת לקנות כי זה יופי של רטבים שיהיו בבית! חמש דקות עבודה ברוטו - אז מתחילים?

*בדיחה! בדיחה!

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים לסלט:

 

4 מלפפונים גדולים או 8 קטנים


בצל סגול קטנצ'יק (או חצי בצל סגול גדול)


תפוח ירוק


1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה**


1 כף שומשום קלוי



לרוטב:

3 כפות חומץ אורז


2 כפות שמן חמניות (או סויה)


2 כפיות שמן שומשום


2 כפיות סוכר


½ כפית מלח (במקור יש 1 שלמה)


2 שיני שום, כתושות


אצבע קטנה של ג'ינג'ר באורך ½1 ס"מ - קצוצה דק דק דק (כן!)


**במקור יש כוסברה וכמובן שהיא מאד מאפיינת את המטבח האסייתי אבל זה מצויין גם עם פטרוזיליה (אני מעדיפה) וחבל לפסול את הסלט על סעיף כוסברתי.

 

אופן הכנה:

  • חותכים את המלפפונים לחצי ואז לפרוסות דקות.
  • חותכים את הבצל לחצי ואז לפרוסות דקיקות.
  • חותכים את התפוח לרבעים ואז לפרוסות דקות.
  • קוצצים את הכוסברה/פטרוזיליה גס.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב.
  • מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים.
  • אפשר להכין את הסלט גם שעה לפני הארוחה - כך הרוטב נספג בירקות.

גילוי נאות: בספר אוטולנגי הם ממליצים להשתמש בעלי ומכתש כדי למעוך את הג'ינג'ר+השום+המלח. האמת - נשמע לי כמו רעיון מעולה למי שיש עלי ומכתש. אני התאמתי את ההוראות למטבח החסר-עלי-ומכתש שלי.

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10