אוכל
חטיפי בריאות עם ברנפלקס
 מזין וטעים. חטיף בריאות בקלי קלות   צילום : fotolia 
חטיפי בריאות משובבים, שילוב של מרקם צ'ואי (לעיס) ופריכות מתפצפצת. קל לזכור כיצד מכינים ועוד יותר קל להכין, גם עם וגם לילדים. אני קוראת להן 'חטיפי המאה' והסיבה? במתכון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | 35 חטיפים | תבנית 30X33 | רמת קושי: קל

מצרכים:


100 גרם אגוזי מלך גרוסים גס


100 גרם קמח תמי


100 גרם חלבוני ביצה (מ-3 ביצים קטנות)


100 גרם טחינה גולמית


100 גרם חמאה רכה (או מזולה בטעם חמאה)


250 גרם (כוס וחצי/360 מ"ל) סוכר חום


250 גרם ברנפלקס תלמה ללא גלוטן


2 כפיות (שקיק 10 גרם) אבקת אפיה


אופציה: 100 גרם צימוקים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, מרפדים תבנית בגודל 30X33 ס"מ בנייר אפייה.
  • מרכזים בקערה גדולה את אגוזי המלך, קמח תמי, סוכר, ברנפלקס, אבקת אפיה וחמאה ומערבבים תוך כדי ריסוק ידני של הברנפלקס לתערובת פירורית.
  • בקערה קטנה נפרדת טורפים קל (עם מזלג) את הטחינה והחלבונים ויוצקים את הבלילה על תערובת היבשים.
  • לשים לעיסה אחידה ורכה ומעבירים לתבנית. דוחסים ומהדקים היטב עד לעובי של 1 ס"מ, מיישרים עם לקקן או קלף מטבח.
  • בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חדה מעבירים חתכים לאורך ולרוחב לקבלת מלבנים שווים.
  • אופים משך 15 דקות עד השחמה קלה.
  • מוציאים מהתנור וכשהמסה עודה חמה מעבירים שוב את הגלגלת לחיתוך (בחריצים שסומנו קודם, מבלי להוציא עדיין מהתבנית).
  • מצננים לחלוטין לפני שמנתקים מהתבנית. מאחסנים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר או במקרר להארכת תוקף.

טיפים

  • גיוון וטעמים - ניתן להוסיף חצי כפית קינמון/ להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים/ להעשיר בתמצית וניל, קרמל או שקדים
  • הטעמים מעמיקים והמרקם המושלם של החטיפים, מתקבל למחרת הכנתם.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10