אוכל
שוק טלה עם שזיפים ואגוזים
 חגיגי ומתאים מאוד לשולחן שישי. שוק טלה בשזיפים ויין אדום   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון חגיגי לשוק טלה בבישול ארוך בתוספת שזיפים ואגוזי מקדמיה. מנה נפלאה לארוחת שישי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 3 שעות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

שוק שלם של טלה


1/2 קילו שזיפים מיובשים ללא גרעין


2 כוסות יין אדום


200 גרם אגוזי מקדמיה


1 כף עלי תימין


3 כפות סוכר חום


1/2 כפית אבקת קינמון 1/2 מקל קינמון


4-5 בצלים


6 גזרים בינוניים, קלופים


מלח ופלפל


2 כוסות מים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • קולפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות.
  • מסדרים בתבנית גדולה את כל המרכיבים (מלבד האגוזים) ועוטפים בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור ואופים רבע שעה.
  • מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי-שעתיים (אחרי שעה בודקים, כל חצי שעה, האם הבשר התרכך).
  • מוסיפים את האגוזים ואופים עוד כ-20 דקות.
  • אופן ההגשה: פורסים את השוק לפרוסות ומניחים הכל על מגש גדול.

 

שי טנא הוא השף בביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים עם בשר טלה? נסו את אלה:

אוסובקו טלה בתוספת פירה

ספירביס טלה עסיסיים

מעורב ירושלמי עם שוק טלה ופטריות יער

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10