אוכל
עוגת גבינה אפויה עם תפוחים מקורמלים
 מרשימה וממכרת. עוגת גבינה ומסקרפונה   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון שיכול להמתיק לא רק את הסופשבוע, אלא גם כל יום במהלך השבוע: עוגת גבינה מסקרפונה אפויה על בצק פריך עם תפוחים מקורמלים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית עגולה 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים למילוי:

 

1/2 קילו מסקרפונה


700 גרם גבינת שמנת


1 כוס סוכר


5 ביצים


1 מקל וניל או כפית תמצית וניל


כף מיץ לימון


 

לבצק:
כוס קמח (250 גרם)


100 גרם חמאה


1/4 כוס סוכר


2 חלמונים


 

לתפוחים:
2 תפוחים שלמים, פרוסים לפרוסות דקות של עד 1/2 ס"מ


2 כפות סוכר


אופן הכנת המילוי:

  • מערבבים היטב את גבינת המסקרפונה וביצה אחת עד קבלת מרקם אחיד.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המילוי. את 4 הביצים הנותרות מוסיפים לאט לבלילה וממשיכים לערבב תוך כדי.
  • לאחר שמסת המילוי מוכנה מוסיפים את תערובת המסקרפונה ו"מקפלים" באיטיות את שתי הבלילות.

הכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד. שימו לב: חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר או מומסת מראש.
  • מסדרים את הבצק על תבנית האפייה בשכבה אחת ולאחר מכן אוטמים היטב את התבנית מבחוץ עם נייר כסף.
  • מכניסים לתנור ל-10 דקות, מוציאים ומצננים מעט.
  • מורידים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות ושופכים את המילוי על הבצק.
  • ממלאים תבנית אפייה (או תבנית תנור) במים רותחים ומכניסים לתחתית התנור (זאת על מנת ליצור לחות בתוך התנור בזמן האפייה).
  • מכניסים את תבנית העוגה לתנור (מעל התבנית עם המים).
  • אופים במשך שעה ו-20 דקות.

הכנת התפוחים:

  • מסדרים את פרוסות התפוחים על מגש אפיה.
  • שופכים עליהם באופן שווה את כמות הסוכר ומכניסים לתנור למדף הגבוה ביותר.
  • אופים בחום של 250 מעלות במשך 2-3 דקות. (אופציה נוספת היא לכרוך עם ברנר למי שיש).
  • שימו לב שהתפוחים לא נשרפים יתר על המידה!

אופן ההגשה:

  • מסדרים פרוסת עוגה בצלחת ולידה 2-3 פרוסות תפוח מסודרות בצורה יפה.

 

שי טנא הוא השף של ביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות גבינה? נסו את אלה:

עוגת ביסקוויטים לבנה עם טריק מנצח

עוגת גבינה עם שלושה שוקולדים

עוגת גבינה ב-3 שכבות מ-5 מרכיבים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10