אוכל
עוגיות מרנג שוקולד ופקאנים
 זה הולך להיגמר ממש מהר. עוגיות מרנג עם שוקולד ופקאן   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אפרת ליכטנשטט ממתיקה לנו את מצב הרוח עם עוגיות מרנג מ-5 מרכיבים בלבד. כל מה שצריך הוא מיקסר חזק ורצון אמיתי לזלול

העוגיות האלה כל כך טעימות! לא - אין לכם מושג קלות כמו אוויר, פריכות, נמסות בפה ומשאירות חיוך גדול. וממש, אבל ממש קלות להכנה: חמישה מרכיבים, ללא קמח, מיקסר אחד וזהו! מתכון של האחת והיחידה סמיט'ן 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 חלבונים בטמפרטורת החדר (חשוב!)


¼ כפית מלח


½ כוס סוכר לבן**


150 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן (או מיני שוקולד צ'יפס)


½ כוס פקאנים קצוצים גס (50-60 גרם) // אפשר להחליף בכל אגוז שתרצו אבל לדעתי פקאנים מושלמים כאן


**אחרי שהכנתי את העוגיות ארבע פעמים החלטתי שאפשר להסתפק בשליש כוס סוכר או לחילופין להוסיף חלבון על אותה כמות של סוכר,שוקולד ואגוזים.

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-150 מעלות - לא טורבו! ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • שמים את החלבונים והמלח בקערת מיקסר נקייה מאד ויבשה לגמרי מקציפים כדקה עד שנהיה קצף בהיר.
  • מוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה מקציפים עוד כחמש-שש דקות עד שנהיה קצף יציב ומבריק.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד והפקאנים מקפלים בעדינות ובאסרטיביות בעזרת מרית ורודה רק עד שאחיד.
  • מניחים תלוליות בעזרת כף או כפית - תלוי בגודל העוגיות שאתם רוצים (לדעתי כף זה מצויין) אין צורך לעשות רווחים גדולים, המרנג לא גדל כמעט באפייה.
  • אופים כ-40 דקות (אם עשיתם עוגיות קטנות עם כפית זה יכול לקחת 25 דקות).
  • זה מוכן כשזה קשה, מעט ורדרד ונפרד בקלות מהנייר.
  • העוגיות נשמרות מצויין עד 4 ימים בקופסא אטומה בטמפ' החדר.
אפרת ליכטנשטט

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10