אוכל
סלט אבטיח, תרד ואדממה
לאפרת ליכטנשטט יש מערכת יחסים סבוכה עם אבטיח, לכן היא החליטה לצלול למים העמוקים ולהכין סלט מאתגר וקייצי עם תרד ואדממה. לשאלתכם, הוא חוסל תוך כמה דקות
סלט אבטיח, תרד ואדממה. מנה קייצית ומשובחת אפרת ליכטנשטט

יש לי יחסים מורכבים עם אבטיח. מצד אחד אני מתה על אבטיח, וכשהוא מוצלח זה אחד הפירות הטעימים. יש לו מרקם פריך ומושלם והוא סוגר פינה של ארוחת ערב. מצד שני הוא משפריץ לי על כל השיש, הוא כבד, תופס חצי מקרר, והכי עצוב שבאמצע הקיץ הוא לפעמים קצת נמאס. אז בגלל זה התכנסנו היום! ברגע שראיתי את הסלט הזה הייתי חייבת לנסות להכין אותו, ועד כדי כך הייתי בטוחה בעצמי (ובסלט) שהכנתי אותו למסיבת בת מצווש רבת משתתפים 
והסלט היה הצלחה גדולה ועמד בכל הציפיות (והצצתי לצלחות של כל האורחים לראות אם הם אוכלים אותו או משאירים בצלחת!)
ועכשיו אתם - בלי דעות קדומות ובלי שום פרצופים (אני רואה אתכם עד לכאן) אני מבטיחה לכם בכל ליבי: זה טעים בטירוףףף!

סלט תרד, אדממה ואבטיח מבוסס על המתכון הזה של Joy the baker:

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2 מנות גדולות | רמת קושי: קל

מצרכים:

(הכמויות הן בערך - בכל זאת - סלט!)

חבילת עלי תרד, שטופים ונקיים, ללא הגבעולים העבים (בערך 100-150 גרם)


2 כוסות פולי אדממה (מה שיוצא מ-2 חבילות של אדממה עם קליפה)


1/3 אבטיח בינוני - או 1/4 אבטיח גדול


2-3 מקלות בצל ירוק/ בצל סגול קטן, קצוץ


[אופציות לשדרוג - צרור עלי חסה, חבילת אפונת שלג חלוטה]



לרוטב:
1/4 כוס חומץ אורז*


2 כפות שמן חמניות או קנולה


1 כף שמן שומשום*


כף שומשום שחור*


שן שום קטנה, כתושה


2 כפיות חרדל דיז'ון


2 כפיות רוטב סויה


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן הכנה:

  • קוצצים גס את עלי התרד.
  • מחממים את האדממה במיקרוגל או במים רותחים עד שהם מוכנים.
  • מקררים מעט ומקלפים (מומלץ לקלף בישיבה מול תוכנית טלוויזיה מעניינת). אם מכינים את הסלט לארוחה ולא רוצים להילחץ עם הכנות, מומלץ לקלף את האדממה יום קודם ולשמור במקרר.
  • חותכים את האבטיח לחתיכות בינוניות (2X2 ס"מ).
  • קוצצים קטן את הבצל הירוק. 
  • מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
  • מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים מיד (אל תשימו את כל הרוטב בבת אחת, אלא רק כמה שצריך).

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים מתכונים מדליקים עם אבטיח? >> לחצו כאן

  

מחפשים עוד מתכונים לסלטים טריים וקיציים? נסו את אלה:

סלט מלפפונים, ג'ינג'ר ושום

סלט יווני קלאסי

סלט שומר ואשכולית אדומה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10