אוכל
סלמון עם סויה מתוקה בשקית קוקי
יש משהו מיוחד במנות שמכינים בקוקי - בזכות האדים הנכלאים בשקית האוכל יוצא צלוי ונימוח בעת ובעונה אחת. בקיצור: אל תשאירו את שקית הפלא רק לעוף!
סלמון בשקית קוקי דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

היתרון הגדול של שקית הקוקי הוא בכך שהיא מבשלת את הסלמון במיצים של עצמו, בלי שום תוספת שומן, ולמרות זאת מתקבלת מנה עסיסית

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 פרוסות פילה סלמון ללא עצמות ועור (200-150 גרם לפרוסה)


1 פלפל חריף, פרוס


12 בצלצלים קטנים או שאלוטס חצויים


3 שיני שום, קצוצות


1 כף פפריקה


1/3 כוס סויה מתוקה


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים בשקית את כל החומרים למעט הדגים, סוגרים היטב ומערבבים בניעור.
  • פותחים את השקית, מוסיפים את הדגים, קושרים את השקית וחוזרים על פעולת הניעור-ערבוב כך שכל נתח דג יהיה עטוף ברוטב.
  • מניחים את השקית בתבנית ומנקבים 4-3 חורים בחלקה העליון.
  • אופים 12-10 דקות, מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות.
  • פותחים ומגישים ישר לצלחות.

גיוונים:

  • מכינים באותה שיטה עם פילה של דג לברק או אחר - במידת הצורך מקצרים את זמן האפייה לפי משקל הדג ועוביו, 10-8 דקות לפילה ממוצע.
  • מכינים עם חזה עוף פרוס לשניצלים - במקרה כזה אופים 8 דקות.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10